RPG titul Wasteland 3 naplánován na konec roku 2019
Wasteland 3 Novinka RPG titul Wasteland 3 naplánován na konec roku 2019

RPG titul Wasteland 3 naplánován na konec roku 2019

Michal Burian

Michal Burian

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Do zamrzlého post-apokalyptického Colorada se vydáme až během října a prosince příštího roku. Čekání by se mělo vyplatit.

Reklama

Kalifornskému studiu inXile Entertainment se daří plnit svůj plán. Vývoj očekávaného třetího dílu RPG série Wasteland pokořil další milník a tvůrci jsou schopni nám prozradit, kdy by mohl Wasteland 3 vyjít. Fanoušci nepotěšíme, s vydáním se počítá až ve čtvrtém čtvrtletí příštího roku. To znamená, že by Wasteland 3 měl vyjít během října až prosince 2019, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Vývoj Wasteland 3 běží od letošního roku na plné obrátky. Pracuje se na designu a samozřejmě se programuje, dělá se na jednotlivých systémech atd. Velké úsilí je kladeno na rozmanitost celé hry, včetně typů nepřátel a bojových setkání, a po zpětné vazbě z předchozích cRPG titulů (mj. Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera) dochází k celkovému vylepšení.

Wasteland 3 hráče zavede do zamrzlého post-apokalyptického Colorada, kde je přežívání, oproti vyprahlé poušti, mnohem složitější a obtížnější. V Coloradu budete jediným přeživším z týmu November. Ocitnete se v nebezpečném světě, kde je pohřbeno tajemství, ztracená technologie, smrtící frakce a mnoho dalšího. Čekají na vás těžké morální volby přinášející oběti, které změní herní svět. Těšit se můžete na hluboký a poutavý příběh s využitím systému dialogového stromu, který sepsali scénáristé titulu Torment: Tides of Numenera.

Velkou novinkou bude kooperace pro dva hráče v kampani. Umožní vám projít celou kampaň v synchronním nebo asynchronním multiplayeru. Každý dostane na starost svou jednotku Rangerů. Můžete tak hrát společně nebo se rozdělit. To znamená, že budete moci hrát i v moment, kdy váš kamarád nebude online. Budete plnit mise za něj. Mějte ale na paměti, že vaše činy budou mít následky, které ovlivní i vašeho přítele. Přesto zůstane Wasteland 3 hlavně RPG titulem zaměřeným na příběh.

Základní součástí hry bude Ranger základna. Ta bude sloužit jako váš domov, přístřešek pro další lidi a především ji v průběhu hraní budete vylepšovat. Krom toho vývojáři přidají ještě vozidla. To své budete využívat pro přesuny, průzkum, přežívání a pro ukládání zásob.

Počítat můžete i s plynulejším akčním systémem.

Připomeňme úspěch v crowdfundingu. Studio inXile na vývoj Wasteland 3 od fanoušků vybralo přes tři miliony amerických dolarů.

Zdroj: Tisková zpráva

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama