RPG Vampyr za první měsíc prodalo 450 tisíc kusů
Vampyr Novinka RPG Vampyr za první měsíc prodalo 450 tisíc kusů

RPG Vampyr za první měsíc prodalo 450 tisíc kusů

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Francouzské studio Dontnod je nadšeno úspěchem, z kterého bude těžit.

Reklama

Společnost Focus Home Interactive oznámila prodejní výsledky RPG titulu Vampyr, který stál mezi 10 až 15 miliony euro. Vydavatel prozradil, že v prvním měsíci se celosvětově prodalo 450 tisíc kusů hry. Hodně pomohl první týden, kdy Vampyr opanoval prodejní žebříčky ve Francii, Velké Británii, Německu a prý i v dalších zemích.

Rozpočet na vývoj a marketing ve výši 10 až 15 miliony euro zajistil, že Vampyr bude ziskovým titulem. V listopadu 2017 vedení Focus Home prohlásilo něco zajímavého. Podle nich bude stačit, aby hra prodala půl milionu kusů na všech platformách. Pokud by se dostala na jeden milion, byl by to velký úspěch. 500 tisíc nebude pro Vampyr problém, už dnes tento milník možná upírské RPG překonalo. K milionu by se mohlo do konce roku, možná, přiblížit.

„Z tohoto komerčního úspěchu budeme těžit,“ vzkázal generální ředitel studia Dontnod, Oskar Guilbert. Teď je ale nutné se věnovat jiným dvěma hrám. Ve vývoji je pokračování epizodické adventury Life is Strange (druhá sezóna) a novinka v podobě adventury Twin Mirror.

Hra Vampyr vyšla 5. června 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Přečtěte si recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama