Runemaster od Paradoxu nakonec nevznikne
Novinka Runemaster od Paradoxu nakonec nevznikne

Runemaster od Paradoxu nakonec nevznikne

Michal Burian

Michal Burian

9

Po dlouhé debatě se rozhodli ukončit vývoj ambiciózního tahového RPG.

Reklama

Téměř rok jsme o Runemaster neslyšeli. Hra byla oznámena koncem ledna letošního roku, od té doby toho moc nového nebylo. Dnes víme, proč bylo takové ticho. Ambiciózní tahové RPG Runemaster nakonec nevznikne. Přitom projekt vypadal velmi nadějně, osobně mě zaujala severská mytologie a otevřený svět s procedurálně generovaným terénem.

„Po dlouhé debatě jsme se rozhodli pozastavit vývoj a přesunout lidi na jiný projekt. Nebylo to jednoduché rozhodnutí. I přes naši snahu a několik změn se nám nepodařilo dostat Runemaster na úroveň, kterou od hry očekáváte,“ řekla Susana Meza. Paradox se bude snažit využít nápady u jiných titulů. Je dost možné, že se jednoho dne k Runemaster vrátí, ale to zatím nikdo nedokáže garantovat.

Paradox si jednoduše vzali moc velké sousto, s vývojem RPG her neměli do té doby zkušenosti, což přiznali i při oznámení. Tou dobou se ale na výzvy, které je během vývoje čekají, těšili. Bohužel to nezvládli.

"Vývoj RPG je pro Paradox Development Studio něco nového. Je to náš vysněný projekt, na kterém jsme chtěli pracovat už delší dobu. Ve svém volném čase hrajeme RPG a máme rádi objevování nových věcí v tomhle žánru. Je přirozené, že se dříve nebo později budeme snažit o vlastní hru. Výsledkem je Runemaster, které budou naši fanoušci milovat," nechal se v lednu při oznámení slyšet manažer Johan Andersson.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama