Ruské Nintendo už nezaměstnává kontroverzního manažera. S jeho firmou spolupracuje
Novinka Ruské Nintendo už nezaměstnává kontroverzního manažera. S jeho firmou spolupracuje

Ruské Nintendo už nezaměstnává kontroverzního manažera. S jeho firmou spolupracuje

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Nintendo zároveň ukončilo provoz eShopu v Rusku.

Reklama

V dubnu jsme psali o postupném ukončování aktivit Nintenda v Rusku z důvodu ruské invaze na Ukrajinu. Do událostí ale vstupovala osoba Yashi Haddajiho. Ten v pozici generálního manažera Nintendo Russia založil společnost Achivka, která měla přeprodávat fyzické kopie her od Nintenda, které přitom prodej zakázalo. Firma sídlí na stejné adrese jako ruské Nintendo a figuruje v ní i další manažerka pobočky japonského vydavatele Ksenia Kachalova.

Podle prohlášení Nintenda pro magazín EurogamerHaddaji v Nintendu nepracuje. Jeho profil na profesní sociální síti LinkedIn tvrdí, že pracovní poměr ukončil v květnu. Na stejném místě uvádí, že od června je generálním manažerem Achivky, což ovšem není pravda. Společnost vedl už jako zaměstnanec Nintenda.

Už dříve Nintendo uvedlo, že s Achivkou zvažuje spolupráci na poskytování služeb ruským zákazníkům. Pro Eurogamer teď potvrdilo, že dohoda je oficiální: „Aby společnost Nintendo dostála svým předchozím závazkům vůči zákazníkům a zajistila kontinuitu služeb, uzavřela dočasnou spolupráci se společností LLC Achivka jako se svým oficiálním poskytovatelem oprav a záručních služeb pro produkty Nintendo, které již byly prodány na ruském trhu.“

S Haddajim tak Nintendo stále spolupracuje. Kromě aktuální kontroverze týkající se přeprodávání her byl dříve kritizován za slovní napadání fanoušků na streamu a obviněn byl také z obtěžování na pracovišti. To vedlo k vyšetřování ze strany Nintenda, ale manažer na své pozici nakonec zůstal.

Změna vztahu s Haddajim a jeho firmou jde ruku v ruce s uzavřením Nintendo eShopu v Rusku. Fyzické prodeje Nintendo oficiálně ukončilo už loni na jaře, od 31. května letošního roku už si ruští hráči nekoupí digitální kopie her ani je neaktivují pomocí kódů. K už zakoupeným hrám se dostanou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama