Růst Epic Games Store v roce 2020
Novinka Růst Epic Games Store v roce 2020

Růst Epic Games Store v roce 2020

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

19
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Digitální obchod trhal všechny své rekordy.

Reklama

Rok 2021 je tu s námi už několik týdnů a společnost Epic Games se rozhodla zveřejnit své statistické výsledky za rok 2020. Učinili tak skrze příspěvek na svém oficiálním webu, přičemž potvrdili, že rozdávání týdenních her zdarma bude pokračovat i v roce 2021.

Díky komunitě vývojářů, vydavatelů, hráčů a tvůrců, zaznamenal Epic Games Store historický růst v celosvětovém zapojení. V současnosti se může společnost pochlubit více něž 160 miliony uživatelů Epic Games Store. Počet denních aktivních uživatelů se zvýšil o 192 procent, tedy na celkových 31,3 milionu aktivních hráčů denně. Měsíčně aktivní uživatelé v prosinci vzrostli z 32 milionů v roce 2019 na 56 milionů.

Zvýšená návštěvnost nepochybně znamená i větší tržby z nákupu samotných her. V roce 2020 utratili hráči v obchodě Epic Games více než 700 milionů amerických dolarů, z toho hry třetích stran představovaly 37 procent ( okolo 265 milionu dolarů). V loňském roce komunita obchodu Epic Games také investovala do her o 70 procent více času, s celkovou dobou hraní 5,70 miliardy, což je o 2,35 miliardy hodin více, něž v roce 2019.

Epic Games Store se rovněž rozrostl ze 190 her v roce 2019 na 471 v roce 2020. V roce 2021 se Epic chystá ještě více rozšířit svůj katalog nabízených her. "V roce 2021 se chystáme ještě rychle rozšířit katalog nových titulů dostupných v obchodě Epic Games Store tím, že vývojářům poskytneme nástroje pro vlastní vydávání na platformu EGS, a brzy zveřejníme podrobnosti o těchto konkrétních plánech," uvádí příspěvek na oficiálním webu Epic Games. Celkem obchod také vydal 103 týdenních bezplatných her.

Nejoblíbenější tituly mezi hráči byly například Assassin's Creed Valhalla, Borderlands 3, Godfall, Rocket League, Tony Hawk's Pro Skater 1+2, Grand Theft Auto V a nepochybně také Fortnite.

Epic se v letošním roce chce zaměřit na práce, jež mají zajistit otevření obchodu vývojářům, kteří v něm chtějí vydávat tituly. "Chceme plynulé a bezproblémové prostředí pro vývojáře, kteří chtějí přinést své hry do obchodu Epic Games. Tím se zákazníkům Epic Games Store otevírá možnost nakupovat hry, které chtějí, kdykoli chtějí, zatímco vývojáři mají mnohem spravedlivější rozdělení podílu na příjmech," uvádí příspěvek.

Růst Epic Games Store v roce 2020
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama