S novým ovladačem si Xbox One a PC hry užijí i tělesně postižení
Novinka S novým ovladačem si Xbox One a PC hry užijí i tělesně postižení

S novým ovladačem si Xbox One a PC hry užijí i tělesně postižení

Michal Burian

Michal Burian

10
Platformy Xbox Xbox One

Aktualizace: Microsoft oficiálně představil Xbox Adaptive Controller.

Reklama

Aktualizace: Microsoft dnes oficiálně oznámil Xbox Adaptive Controller, který předčasně vyzradil hacker. Speciální ovladač je určen pro tělesně postižené hráče, kteří si díky němu mohou užít oblíbené hry a odreagovat se, přijít na jiné myšlenky atd.

Xbox Adaptive Controller má dvě velká programovatelná tlačítka, jež nahrazují tradiční tlačítka na standardním gamepadu. Výhodu představují další možnosti pro přizpůsobení. K ovladači můžete připojit další zařízení a užít si různé hry.

S tímto ovladačem má být schopný hrát hry téměř každý. Ve videu je zmíněno, že můžete hrát jednou rukou a jednou nohou, jednou rukou a ramenem nebo dokonce s jednou nohou a bradou.

Xbox Adaptive Controller je podporován na Xboxu One i počítači s operačním systémem Windows 10. Prodávat se bude za 100 dolarů koncem letošního roku, pravděpodobně během podzimu.

Inspirací pro Microsoft byl krom jiných Dan Bertholomey, který se v červnu 2010 probudil v nemocnici čtyři dny po těžké nehodě. Ta způsobila, že mu ochrnula pravá ruka. Dan se ale nechtěl vzdát hraní her a rozhodl se bojovat. Dokonce se naučil hrát i s pravou rukou, ale nebylo to ono a dle jeho slov to bylo rovněž trapné. Dan byl ve skupině lidí, kteří měli možnost nový gamepad testovat. Microsoft během vývoje spolupracoval s několika nemocnicemi, které se specializují na tělesně postižené.

Původní zpráva (vydáno 15. 5. 2018): Microsoft může za necelý měsíc na E3 v Los Angeles odhalit nový ovladač pro Xbox One. Dnes ale nebude řeč o nové verzi gamepadu Xbox One Elite, který si postupně hráči oblíbili, i za vyšší cenu, ale o speciálním ovladači pro tělesně postižené.

Windowscentral.com informuje, že Microsoft chystá netypický gamepad. Nepřipomíná klasický ovladač, ale spíše tablet. Ten má dvojici kulatých ploch, směrové šipky a klasická tlačítka pro nastavení a vyvolání Xbox nabídky.

Zařízení má nést kódové označení Project Z, pochlubí se třemi světelnými LED diodami a půjdou do něj zapojit sluchátka.

Obrázek vyštrachal hacker h0x0d.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama