S updatem Take On Mars dorazí na Mars lidská posádka
Take On Mars Novinka S updatem Take On Mars dorazí na Mars lidská posádka

S updatem Take On Mars dorazí na Mars lidská posádka

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Český simulátor Take On Mars brzy obohatí update Expedition One, s nímž dostaneme možnost kolonizovat Rudou planetu pomocí lidské posádky a přežívat na jejím povrchu.

Reklama

Povedený simulátor Take On Mars od Bohemia Interactive se od vydání v létě minulého roku dost rozrostl. Měli jsme tu přidání měsíce Deimos a počasí, podporu Steam Workshopu, dále třeba přidání technologických stromů nebo nové techniky v čele se sovětskou sondou Mars-3. Nakonec došlo k masivní podpoře moddingu v podobě Workbench updatu, který rozšířil všem dostupné nástroje pro úpravu hry a přidal nové mapy (South polar cap, North polar cap, Isidis Planitia). Nemluvě o startu série tutoriálů pro tvůrce modů.

To všechno se ale jeví spíše jako maličkost v porovnání s nově oznámeným updatem Expedition One, jehož hlavním motivem nebude nic jiného, než přistání lidské posádky na povrchu Marsu a následná kolonizace. Rudou planetu tak budeme kromě roverů moci zkoumat i z pohledu lidských očí.

Kolonizace přitom bude se vším všudy. Těšit se můžete na možnost stavět na povrchu planety přístřeší, ať už jde o malé přístřešky nebo celé základny. Součástí osídlení Marsu je také nutnost vyhledávat zdroje kyslíku, vody a surovin a obecně hlídat hladinu kyslíku a zásoby potravin. Nějak přece musíte v tak nehostinném prostředí přežívat.

Jakožto správní "marsonauti", kteří jako první stanou na povrchu Marsu, dostanete také možnost provádět experimenty a operovat s vrtnými soupravami při hledání nových zdrojů pro stavbu kolonie. A aby toho nebylo málo, k dispozici by měla být i vozidla pro snazší přesun po povrchu planety. Ten obohatí nová mapa Cydonia o velikosti 8x8 km.

A jak bude vůbec fungovat integrace celého updatu do hry? Kampaň Take On Mars se s vydáním Expedition One rozdělí na dvě kapitoly. První kapitola bude obsahovat to, co ve hře najdeme nyní, tedy zkoumání Rudé planety s rovery a landery. Druhá kapitola už bude zaměřená na kolonizaci za pomoci lidské posádky. Pokud už máte nynější kampaň za sebou nebo prostě chcete jen rovery a landery přeskočit, dostanete možnost začít rovnou kolonizací, ale musíte počítat s tím, že v takovém případě budete mít k dispozici míň zdrojů, než kdybyste začínali od samého začátku.

Pokud jde o datum vydání, Expedition One vyjde ve druhé čtvrtině letošního roku, samozřejmě zdarma pro všechny majitele hry. Pokud Take On Mars nevlastníte, můžete si ho koupit na Steamu za velmi příjemných 14 Euro.

Podle všeho nás každopádně čeká komplexní a lehce futuristická kolonizace Marsu, která by do Take On Mars mohla přinést vítané osvěžení hratelnosti a přitáhnout ještě více hráčů. Osidlování Rudé planety zní podle mého názoru i pro laiky o poznání víc lákavě než strohý průzkum pomocí roverů a landerů, byť sebevíc kvalitní a autentický, jak jsem tvrdil v loňské recenzi.

Co teprve až se možností nového updatu zhostí modderská komunita, která se díky nedávnému Workbench updatu určitě nesetká s žádnými problémy při snaze přizpůsobit si novou podobu Take On Mars podle svého.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama