S Wii U se Nintendo nehodlá spálit
Novinka S Wii U se Nintendo nehodlá spálit

S Wii U se Nintendo nehodlá spálit

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

9

Satoru Iwata, CEO japonského herního gigantu Nintendo, se nechal slyšet, že s Wii U nehodlají udělat tu samou chybu jako svého času s 3DS.

Reklama

Z interview poskytnutého japonskému magazínu Yomiuri Shimbun tak vyplývá, že se firma z launche „revolučního“ handheldu poučila a Wii U nepůjde do boje s přehnaně vysokou cenovkou.

„Nehodláme se dopustit téhož prohřešku jako v případě 3DS, jehož cena byla většinou spotřebitelů při uvedení na trh považována za příliš vysokou,“ uvedl Iwata.

Propíraný handheld se na trhu objevil v březnu minulého roku, přičemž již v srpnu muselo díky mizerným prodejním výsledkům dojít k drastickému zlevnění.

Satoru proto závěrem znovu všechny ujistil, že Wii U bude cenově co nejdostupnější, což se ale tak úplně neshoduje s dosavadními odhady. Portál Amazon totiž přišel s tím, že se přístroj bude prodávat za 400 euro (asi deset tisíc korun).

Nezbývá ovšem než počkat na oficiální zveřejnění ceny. Již dříve sajta Nikkei prozradila, že se jí podařilo zjistit, že Wii U bude k dostání za nějakých 380 dolarů (necelých osm tisíc), což zní mnohem přívětivěji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama