Šaráda s termínem dodání nových konzolí ve světě
Novinka Šaráda s termínem dodání nových konzolí ve světě

Šaráda s termínem dodání nových konzolí ve světě

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

25
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5

Někomu už dorazil nový Xbox, jiným slíbili PS5 dříve.

Reklama

Oficiálně má konzole Xbox Series X a Series S celosvětově vyjít 10. listopadu. Nicméně objevují se zákazníci, kteří dostávají konzoli Xbox Series X už teď, tedy s několikadenním předstihem. To je i případ uživatele Redditu s přezdívkou JMH71. Ten se podělil s dalšími uživateli o obrázky a první dojmy z této konzole.

Nová konzole, kterou si předobjednal z oficiálního Microsoft Storu v Portugalsku, byla tomuto uživateli doručena už 4. listopadu, a to ačkoliv byl den předtím stav jeho objednávky nadále vedený jako "nevyřízeno". Druhý den ráno byl stav změněný a informoval o tom, že zásilka se nachází ve skladu v Maia, což je městečko poblíž Porta.

Při zapnutí konzole bude teda potřeba zadat 10místný kód, který obdržíte z aplikace Xbox. Po zapnutí vás bude čekat okamžitá aktualizace.

Dále se uživatel zmiňuje o svých prvních dojmech z hraní několika her. Jako první uvádí, že vyzkoušel No Mans Sky, přičemž hraní bylo velmi rychlé a plynulé. Zajímavé je, že v případě Gears V je zde vyžadovaná aktualizace o velikosti 70 GB. Podobné je tomu u Forzy Horizon 4, která vyžaduje aktualizaci o velikosti 63 GB. Hlavní obrazovka Red Dead Redemption 2 se načetla za 45 sekund a za dalších 40 sekund se načetla samotná hra. Po několika minutovém hraní nezaznamenal žádný hluk z konzole.

Při zapnutí konzole trvá celé 2 sekundy na zobrazení hlavní obrazovky. Využití funkce Quick Resume, tedy přepínání mezi jednotlivými tituly, trvá mezi 2 až 4 sekundami. Uživatel ovšem uvádí, že když přepínal z No Mans Sky na Hitman 2, a poté znovu na No Mans Sky, Quick Resume nefungovalo a musel počkat až se hra znovu načte. Přesto je konzole nesmírně tichá.

Je ovšem možné, že dřívější dodání nových konzolí nebude jen záležitostí Xboxů, ale i PlayStationu 5. Německý maloobchod Media Markt začal kontaktovat své zákazníky s tím, aby jim oznámili, že prodejna začne dodávat konzole PlayStation 5 už 12. listopadu, což je přesně o týden dříve než ve Velké Británii a Evropě. Jde také o stejné datum, kdy byla konzole uvedena na trh v USA a Japonsku.

Nutno ovšem říci, že tyto emaily, které zákazníci dostávají, pocházejí z automatizovaného systému. Je tedy možné, že se nové datum snadno změní a vrátit zpět k tomu původnímu. Ve vzduchu také visí možnost, že se dodání PlayStationu 5 zpozdí, z důvodu lockdownu zapříčiněného koronavirovou pandemií. Přesto by se maloobchod Media Markt mohl stát jedním z mnoha společností, které se mohou rozhodnout dostat konzole k zákazníkům před oficiálním datem spuštění.

Vydání konzole Xbox Series X|S oficiálně startuje 10. listopadu. V případě PlayStationu 5 je to potom 12. listopadu pro Spojené státy, Kanadu, Austrálii, Nový Zéland, Japonsko, Mexiko a Jižní Koreu, a 19. listopadu pro zbytek světa, včetně ČR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama