Scarlet Deer Inn je novou hrou českých Attu Games
Scarlet Deer Inn Novinka Scarlet Deer Inn je novou hrou českých Attu Games

Scarlet Deer Inn je novou hrou českých Attu Games

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Nintendo Switch Switch Windows PC

Půjde o kombinaci adventury a plošinovky.

Reklama

Dvoučlenné studio Attu Games, které sídlí ve Znojmě, můžete znát především díky hře Feudal Alloy. Ta vyšla na začátku roku 2019 a šlo o metroidvanii připomínající například Hollow Knighta, ve které jsme hráli za robota, ovládaného rybou. Z naší recenze si hra odnesla pěknou známku 8/10.

Nová hra od tohoto studia nese název Scarlet Deer Inn a je zasazena do středověku. Podle slov vývojářů je hra o vyrovnání se ztrátou a snaze zapadnout do cizího prostředí, objevování tajemných zákoutí a poznávání nevšedních lidí.

Budeme hrát za Elišku, nesmělou vesnickou dívku, které zemřeli oba rodiče, a přestěhuje se tak ke svým příbuzným. Ti vlastní vyhlášený zájezdní hostinec, v němž budeme přes den pracovat a pečovat o hosty. Zároveň se ale vydáme také prozkoumávat město a budeme poznávat osudy místních lidí.

Naopak v noci se budeme snažit utéct temným snům, strachům a úzkostem, které se nás snaží pohltit. "Dokud máš dost světla, nic ti nehrozí", říkají autoři.

Zatím máme k dispozici jen několik artworků a nevíme úplně přesně, jak se titul bude hrát. Podle slov vývojářů má ale jít o kombinaci klidné adventury a rychlé plošinovky.

Hra je nyní na konci předprodukční fáze, je hotový hlavní příběh a postavy. Téměř dokončená je pak také technická stránka společně se všemi mechanikami. Autoři říkají, že prototyp běží dobře a nyní se zaměří na detaily v příběhu, dialogy, vizuální stránku a animace. Pokud všechno půjde dobře, tak se do konce roku dočkáme veřejného dema.

Datum vydání kompletní hry zatím neznáme. Víme už ale platformy, hra míří na PC a Nintendo Switch. K dispozici je také stránka na Steamu, kde si můžete hru přidat do wishlistu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama