Scénárista Half-Life odešel z Valve
Half-Life Novinka Scénárista Half-Life odešel z Valve

Scénárista Half-Life odešel z Valve

Michal Burian

Michal Burian

42

Po dlouhých letech končí příběh Marca Laidlawa ve Valve.

Reklama

Končí jeden dlouhý příběh. Marc Laidlaw, vážený spisovatel sci-fi, pracoval pro Valve od roku 1997. Dnes se ale rozhodl odejít a dopřát si zasloužené volno.

Podle dostupných informací, vyplývající z e-mailové konverzace, to vypadá, že Laidlaw odešel především z osobních důvodů. V e-mailu Laidlaw píše, že je už příliš starý na současný vývoj her, zároveň se ale nebrání externí spolupráci s Valve v roli poradce.

Právě Marc Laidlaw stál za zrodem prvního a druhého dílu Half-Life, to on měl na starost příběhy her a s nikým o tom moc nerozmlouval. Jemu vděčíme za to, jaký první a druhý Half-Life po příběhové stránce byl. Poté byl hlavním scénáristou u Half-Life 2 Episode 1 a 2 a psal i příběh hrdinů z Doty 2.

Není jisté, zda Laidlaw dokončil práci na Half-Life 3. Ono není ani úplně jisté, zda Valve na Half-Life 3 pracuje. Vedou se o tom horlivé debaty, které podporují různé náznaky a domněnky. Pokud je Half-Life 3 v přípravě, tak Valve dokáže velmi dobře mlžit.

„Budoucnost Half-Life není v mých rukou. Byl jsem rád součástí toho všeho, ale můj čas vypršel,“ uzavřel jednu ze svých životních etap Marc Laidlaw.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama