Scénáristka Uncharted Amy Hennig obdrží ocenění za celoživotní úspěch
Novinka Scénáristka Uncharted Amy Hennig obdrží ocenění za celoživotní úspěch

Scénáristka Uncharted Amy Hennig obdrží ocenění za celoživotní úspěch

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3

Amy Hennig toho má za sebou hodně.

Reklama

Na začátku letošního roku se Amy Hennig vyjádřila, že ji mrzí zahozené šance. Od roku 2011 od ní nevyšla žádná hra a nejspíš ještě nějakou dobu nevyjde. Nadějná a uznávaná scénárista a kreativní režisérka totiž po deseti letech opustila studio Naughty Dog, kde se podílela na sérii Uncharted, a chtěla ve Visceral Games vdechnout život akční adventuře ze světa Star Wars. Bohužel studio Visceral Games bylo zavřeno, projekt přesunut a značně změněn jeho koncept, což Amy vedlo k dalšímu odchodu.

Dnes již čtyřiapadesátiletá scénárista může být na svou kariéru právem hrdá a bude ještě více poté, co v březnu v San Franciscu na GDC Awards 2019 převezme cenu za celoživotní úspěchů. Postaví se po bok vývojářů jako jsou Tim Schafer, Tim Sweeney, Shigeru Miyamoto, Warren Spector, John Carmack, Hironobu Sakaguchi, Hideo Kojima, Sid Meier, Ken Kutaragi, Dr. Ray Muzyka and Dr. Greg Zeschuk a Peter Molyneux.

Jaké projekty má Amy Hennig ve svém životopise? Zmínit můžeme hry ElectroCop, 3D Baseball, Blood Omen: Legacy of Kain, Legacy of Kain: Soul Reaver, Soul Reaver 2, Legacy of Kain: Defiance a hlavně úspěšnou kariéru v Naughty Dog - šéfka vývoje Jak 3, Uncharted: Drake's Fortune (i scénáristka), Uncharted 2: Among Thieves (i scénáristka) a Uncharted 3: Drake's Deception (i scénáristka). Poté se podílela na příběhu Battlefield Hardline a bohužel skončila u Star Wars titulu od Visceral Games, kde byla kreativní ředitelkou. Tím stopy Amy Hennig ve světě AAA her končí. V současné době se snaží ve svém malém studiu prozkoumat možnosti her určených pro virtuální realitu.

Scénáristka Uncharted Amy Hennig obdrží ocenění za celoživotní úspěch
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama