Sedmadvacátým hrdinou Overwatch je Torbjörnova dcera
Overwatch Novinka Sedmadvacátým hrdinou Overwatch je Torbjörnova dcera

Sedmadvacátým hrdinou Overwatch je Torbjörnova dcera

Jan Kalný

Jan Kalný

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Brigitte Lindholm je sice klasifikovaná jako support, podle Jeffa Kaplana jde ovšem o takový hybrid mezi supportem a tankem.

Reklama

Není to tak dlouho, co do Overwatch vyšel v pořadí již šestadvacátý hrdina - v rámci příběhu hry kontroverzní vědkyně a medička OPAF. Pardon, Moira. Nestačilo dlouho a další hrdina je na světě. Tím je Brigitte Lindholm, Torbjőrnova nejmladší dcera. Podle její stránky na oficiální webu hry i podle Origin Story videa na konci novinky už zkrátka nechtěla doma jenom sedět a téměř až pasivně vypomáhat. Chtěla zkrátka jít do akce.

Samozřejmě nejdůležitější jsou její schopnosti a tady se je docela na co těšit. Ve hře je Brigitte sice klasifikovaná jako další support, ale Jeff Kaplan jí ve vývojářském deníčku označuje spíše jako hybrid mezi tankem a supportem. A není se čemu divit.

Její primární zbraní je Rocket Flail, resp. raketou poháněný cep. Jde samozřejmě o zbraň na blízko, se kterou můžete mlátit přibližně pět metrů před sebe. Při zásahu nepřátel, a to i pomocí Brigittiných dalších schopností, se přitom bude sama pasivně uzdravovat.

Jako sekundární „útok” má bariéru. V zásadně funguje podobně jako ta Reinhardtova, jenom je menší, tudíž chrání pouze ji a kohokoliv těsně za ní, a nevydrží tolik, co ta Reinhardtova. Při vytažení bariéry ovšem můžete provést Shield Bash, kterým se rychle přesunete kousek dopředu a omráčíte zasaženého nepřítele. Vhodné například na otravnou Sombru nebo Tracer.

Brigitte má ještě další dvě standardní schopnosti. Repair Pack hodí po vašem spoluhráči lékárničku. Ta dokáže ostatní nejen částečně uzdravit, ale také je schopna tzv. overhealu, kdy je to, co schopnost uzdraví/přidá nad maximální zdraví spoluhráče, přidáno jako brnění. Na rozdíl od Torbjörnových Armor Packů sice tahle schopnost nepotřebuje nějaké dodatečné zdroje, ale zato je brnění pouze dočasné a vydrží jenom několik málo vteřin.

Poslední schopností Brigitte je pak Whip Shot. Ta dokáže vystřelit Brigittin cep až dvacet metrů daleko a zasaženého nepřítele odhodí. Což se hodí hlavně na krajích mapy nebo u nějakých propastí.

Ultimátní schopností je pak Rally, která spoluhráčům v určitém okruhu neustále přidává další a další brnění až do určitého limitu nebo do konce samotné schopnosti. Něco jako mnohem, mnohem pomalejší, ne tak efektivní, ale v zásadě dočasně-trvalá (koneckonců se jedná o brnění, které zkrátka vydrží tak dlouho, dokud o něj zraněním nepřijdete) Lúciova ultimátní schopnost. Případně si představte, že kolem sebe začne Torbjörn házet tisíce Armor Packů. Asi tak funguje Brigittina ultimátní schopnost.

Nutno podotknout, že schopnost Rally ovšem vaše spoluhráče neuzdraví, pouze přidává brnění. Což i tak samo o sobě zní jako něco, co bude ve větších týmových bitvách neuvěřitelně silnou schopností. Kromě toho také schopnost samotnou Brigitte (a jenom ji) zrychlí.

Kolem a kolem by se dalo říct, že je Brigitte takovou kombinací jakési menší verze Reinhardta a menší verze Torbjőrna, což samozřejmě dává smysl i z příběhového hlediska. Nová hrdinka už je navíc dostupná na PTR serverech, takže pokud vlastníte Overwatch na PC, můžete si sami vyzkoušet, jak vlastně takový údajný hybrid tanka a supporta vypadá v praxi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama