Šéf DICE brání ženy v Battlefieldu V
Battlefield V Novinka Šéf DICE brání ženy v Battlefieldu V

Šéf DICE brání ženy v Battlefieldu V

Yurris CZ

Yurris CZ

64
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Oskar Gabrielson říká, že bude čistě na hráči, jaké pohlaví si vybere.

Reklama

Ve středu 23. května spatřil světlo světa nový Battlefield. Jelikož to EA s čísly moc nejde nese letošní díl název Battlefield V. Už před vydáním bylo prakticky jasné, kam bude další ztvárnění válečného konfliktu zasazeno. Vietnam opět nevyšel a na scénu se vrací druhá světová válka. Podle tvůrců z DICE se dočkáme zcela jiného pohledu na toto období, myšleno zejména změnou lokací. Jednoduše se podíváme jinam než třeba v Battlefieldu 1942. Vše podstatné o Battlefieldu V shrnul kolega Michal ve svém článku.

Skalní fanoušky jako první zvedl ze židlí trailer (na YouTube má přes 286 tisíc palců dolu a přes 265 tisíc palců nahoru), který vše odhalil, bohužel najednou během asi dvou minut. Nedá mi to, musím na to říct vlastní názor. Působilo to přehnaně, místy až komicky. V DICE se prostě rozhodli prezentovat hráčům nejrůznější mechaniky v jednom chaotickém mišmaši, a to hráči moc dobře nevstřebali. Pořádné herní ukázky se dočkáme 9. června na EA Play. Rozprostření toho všeho chaosu na pořádnou Conquestovou mapu snad všechny zase uklidní. Uvidíme.

Co fanouškům rovněž nevoní, je neohrožená žena v traileru, jež má být vlastně samotnou tváří hry. EA a DICE aktivním zapojením žen do hry vyjadřují respekt k menšinovému publiku, namísto přesné prezentace historie. Šéf DICE, Oskar Gabrielson, hasí celou diskuzi faktem, že bude čistě na hráči, jaké pohlaví si vybere.

Gabrielson v prohlášení dále pokračuje slovy: "Chceme, aby Battlefield V byl pro všechny (myšleno pohlaví), kteří byli součástí největšího válečného konfliktu v novodobé historii lidstva, a dával hráčům možnost si vybrat a přizpůsobit postavy, s nimiž hrají."

"Naším závazkem jako studia je dělat vše, co je v našich silách, abychom vytvořili hry, které jsou rozmanité. Vždy jsme se rozhodli posunout hranice a poskytnout neobyčejné zážitky, ale především naše hry musí být zábavné!"

Je nutno podotknout, že Battlefield nikdy nebyl o vyprávění na chlup přesné historie. Battlefield zachycuje historickou fikci pouze inspirovanou událostmi a lidmi. Takže vyznavači přesné historie by měli hledat jinde.

Web Gamespot.com vypíchl ženy druhé světové války.

Těch známých je velice málo a o utajených špiónkách, které se přímo neúčastnily bojů se pravděpodobně nikdy nedovíme. První je ruská sniperka Lyudmila Pavlichenko, tato ostrostřelkyně má na kontě přesně 309 potvrzených zabití. Na její příběh se můžete podívat ve filmu Bitva o Sevastopol. Další zástupkyní něžného pohlaví je Polka Wanda Gertz, bojovala už v první světové válce v přestrojení za muže, ve druhé světové válce vedla ženský prapor. Na konec zde máme Elieen Nearne, britskou špiónku, která působila ve Francii, jejím úkolem bylo vytvořit síť nazvanou "Wizard." Byla chycena gestapem, mučena a poslána do Ravensbrucku, později utekla během přechodu do jiného pracovního tábora.


Battlefield V vyjde 19. října na PlayStation 4, Xbox One a PC. Hru předobjednáte v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama