Sega prodává Relic a propouští v Evropě
Novinka Sega prodává Relic a propouští v Evropě

Sega prodává Relic a propouští v Evropě

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Vývojáři Company of Heroes budou fungovat nezávisle.

Reklama

Kanadské studio Relic Entertainment se za neupřesněnou sumu přesouvá z rukou Segy k nově založené britské společnosti Emona Capital. Autoři sérií Company of Heroes a Dawn of War nebo Age of Empires IV budou díky externímu investorovi „fungovat nezávisle“.

„Je to pro nás velká změna, ale jedna věc se nemění: chceme pro vás, hráče, tvořit výjimečné zážitky,“ píše Relic a dodává, že podpora jeho nejnovějšího titulu Company of Heroes 3 bude pokračovat.

Kromě prodeje Relicu oznámila Sega také další ze série propouštění napříč britskými pobočkami Sega Europe, Creative Assembly a Sega Hardlight. Celkem přijde o práci asi 240 lidí. Především Creative Assembly zažívají těžké měsíce, už na podzim došlo ke zrušení multiplayerové akce Hyenas, kterou měli autoři Total War nebo Alien: Isolation v pokročilé fázi vývoje.

„Tato rozhodnutí byla nesmírně náročná a byla přijata po pečlivém zvažování a projednávání s vedoucími týmy napříč společností,“ říká jeden z ředitelů evropské divize Segy Jurgen Post. Přichází také s omluvou zaměstnancům, kteří se o výpovědích dozvěděli z médií, informaci musela Sega poskytnout nejprve Tokijské burze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama