Senua's Saga: Hellblade II na konzolích poběží ve 30 FPS
Hellblade 2 Novinka Senua's Saga: Hellblade II na konzolích poběží ve 30 FPS

Senua's Saga: Hellblade II na konzolích poběží ve 30 FPS

Jan Urbančík

Jan Urbančík

27
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Působivý vizuál má být velkou předností, vývojáři si pochvalují UE5.

Reklama

Po dlouhých 7 letech od vydání unikátní akční adventury Hellblade: Senua's Sacrifice se konečně dočkáme pokračování, jež bylo představeno už na TGA 2019 při příležitosti oznámení Xboxu Series X. Britské studio Ninja Theory totiž mezitím odkoupil Microsoft a díky vyššímu budgetu i novým technologiím hra bude mít o to větší ambice. To se potvrdilo i v prvních zahraničních preview, která vyšla dnes ráno, a jsou velmi pozitivní.

Opět se máme těšit na silný příběh, který klade důraz na psychické problémy hlavní postavy. Vylepšen má být každopádně soubojový systém, přičemž můžeme očekávat i výrazně vyšší variabilitu nepřátel. Samotné souboje pak mají být mnohem působivější, čemuž pomáhá nejenom ambiciózní vizuál, ale také například fakt, že byly všechny soubojové pohyby pořízené jako motion capture, přičemž natáčení dohromady trvalo přes 70 hodin. Samotná hra má přitom podobnou délku jako první díl.

Díky následným rozhovorům s vývojáři jsme se každopádně dozvěděli dodatečné informace, včetně té poměrně zásadní. Hra na konzolích Xbox Series X a Series S poběží pouze ve 30 FPS, a to v nespecifikovaném dynamickém rozlišení. "Nejsou tu žádné grafické režimy, snímková frekvence může být navýšena pouze na PC," říká VFX director Mark Slater-Tunsill pro německý magazín GamePro.

Nižší cílový frame rate nevidíme u current-gen her zdaleka poprvé a jde o daň za vysoké ambice po stránce vizuálu, který mohli vývojáři oproti prvnímu dílu výrazně vylepšit, z velké části díky Unreal Enginu 5, jak informoval magazín IGN. Aktuální engine od Epicu si vývojáři velmi pochvalují, ve hře se máme těšit na realisticky zpracované lokace, pokročilé nasvícení, detailní modely, ale také propracované cutscény, inspirované filmovou tvorbou režiséra Roberta Eggerse.

Seanua's Saga: Hellblade II vychází 21. května na PC a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama