Seriál pro Netflix podle her Assassin's Creed opustil známý scenárista
Filmy/Seriály Novinka Seriál pro Netflix podle her Assassin's Creed opustil známý scenárista

Seriál pro Netflix podle her Assassin's Creed opustil známý scenárista

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

3

Showrunnerem hraného seriálu měl být autor Smrtonosné pasti.

Reklama

Videotéka Netflix v posledních letech přinesla hned několik seriálů na motivy videoher - ať už kvalitní nebo takové, na které by fanoušci radši zapomněli. Jednou z chystaných novinek je i adaptace známé série o šplhání a bodání Assassin's Creed. Podle čerstvých informací ale projekt opustil Jeb Stuart, který měl na něj dohlížet jako showrunner.

Stuart je známý jako spoluautor scénářů k filmům z 80. a 90. let Smrtonosná past nebo Uprchlík. Zaštítil taky spin-off Vikingové: Valhalla, který produkoval a u něhož napsal scénáře několika dílů. Po této spolupráci s Netflixem se v polovině roku 2021 objevila zpráva, že dostal na starost i chystaný hraný seriál Assassin's Creed.

V rozhovoru pro web Collider nyní Stuart prozradil, proč projekt opustil. "Myslím, že to ovlivnil přesun rozhodování (o seriálu) z Los Angeles do Londýna. Londýnská skupina tak bohužel zdědila mou vizi, místo aby si ji vytvořila podle svých představ," vysvětlil scenárista.

Stuart naznačuje, že jeho odchod v něm nezanechal hořké pocity. Byl prý férový a adaptace dopadne "skvěle, ať už vyjde kdykoliv". Datum vydání seriálu totiž zatím není známo. "Myslím, že lidi z Ubisoftu jsou úžasní," řekl taky filmař v rozhovoru.

Na Netflixu je k vidění hned několik seriálů podle herní předlohy. Z těch animovaných Arcane, Cyberpunk: Edgerunners, Castlevania nebo naposledy Dragon Age: Absolution. Očekává se ale taky nová série Witchera, ve které si Geralta naposledy zahraje Henry Cavill.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama