Seriál The Last of Us má nového režiséra
Filmy/Seriály The Last of Us Novinka Seriál The Last of Us má nového režiséra

Seriál The Last of Us má nového režiséra

Dominik Tománek

Dominik Tománek

53

Výrazná změna na place The Last of Us.

Reklama

Původně se měl role režiséra ujmout Johan Renck, který mimo jiné stojí za úspěšnou minisérií Černobyl. Ten však kvůli časové vytíženosti seriál nakonec nepovede. Projektu se nově chopí ruský režisér Kantemir Balagov, jehož tvorba čítá filmy jako Closeness (v češtině Těsnota) nebo Beanpole (česky Vysoká dívka). Oba filmy byly uvedeny v rámci festivalu Cannes a dostalo se jim poměrně vřelého přijetí. V obou případech se navíc jedná o temná a těžkopádná dramata, seriálová adaptace se tedy nejspíš dostala do dobrých rukou.

Stopa Černobylu ale v seriálu zatím stále zůstává, o scénář The Last of Us se totiž postará scénárista a tvůrce Černobylu Craig Mazin. Toho, jak už víme, doplní Neil Druckmann, který se společně s Mazinem a zbytkem týmu bude pracovat na tom, aby příběh zapadl do již vytvořeného světa The Last of Us. Mazin a Druckmann se v květnovém rozhovoru pro GameInformer o spolupráci rozmluvili:

"Neil Druckmann je bez pochyb jeden z nejlepších vypravěčů v oblasti videoher a The Last of Us je jeho magnum opus. Adaptovat jeho dech beroucí dílo bylo roky mým snem, jsem tedy poctěn, že mohu s Neilem spolupracovat."

V superlativech mluvil i Druckmann o Mazinovi:

"Už když jsem s Craigem mluvil poprvé, tak jsem byl ohromen jeho přístupem k vyprávění, láskou a pochopením světa The Last of Us."

Seriálová adaptace od HBO bude znovu vyprávět příběh společné cesty Joela a Ellie z prvního dílu. Bude rozhodně zajímavé sledovat, co se pod hlavičkou Sony Pictures Television ve spolupráci s PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint a Naughty Dog zrodí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama