Série Halo dosáhla velkého milníku. Prodalo se 60 milionů kusů
Halo Novinka Série Halo dosáhla velkého milníku. Prodalo se 60 milionů kusů

Série Halo dosáhla velkého milníku. Prodalo se 60 milionů kusů

Michal Burian

Michal Burian

14

Za třináct let se prodalo 60 milionů kusů série Halo a hráči v univerzu nahráli přes 6 miliard hodin.

Reklama

Společnost Microsoft se pochlubila, že za třináct let dokázala sci-fi série Halo prodat 60 milionů kusů. Za to vydavatel vděčí devíti dílům: Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo Wars, Halo 3: ODST, Halo Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 4 a Halo : Spartan Assault.

Jedna zajímavost, hry Halo: Combat Evolved a Halo 2 měly na kontě v srpnu 2007 přes 14,5 milionů kusů. V lednu 2009 to díky Halo 3 bylo přes 25 milionů, v květnu 2010 po vydání Halo Wars a Halo 3: ODST přes 34 milionů, v říjnu 2012 po Halo Reach a Halo: Combat Evolved Anniversary přes 46 milionů a letos v říjnu po Halo 4 a Halo : Spartan Assault přes 60 milionů kusů.

Není pochyb o tom, že číslo bude nadále růst. Na letošní listopad Microsoft chystá Halo: The Master Chief Collection a v tom nadcházejícím bude následovat očekávané Halo 5: Guardians, které by mělo výrazně přispět k pokoření dalšího milníku. Zapomenout nesmíme ani na nedávno oznámenou twin-stick střílečku Halo: Spartan Strike pro PC, Surface a Windows Phone. Dorazí 12. prosince 2014.

Halo: The Master Chief Collection vyjde 11. listopadu 2014 exkluzivně pro Xbox One a bude obsahovat všechny čtyři hlavní díly série Halo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama