Série Zaklínač slaví šesté narozeniny a má na kontě 6 milionů prodaných kusů
Zaklínač Novinka Série Zaklínač slaví šesté narozeniny a má na kontě 6 milionů prodaných kusů

Série Zaklínač slaví šesté narozeniny a má na kontě 6 milionů prodaných kusů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

47

Možná že se tomu těžko věří, ale je to tak. Herní série Zaklínač je mezi námi už 6 let. A aby toho nebylo málo, CD Projekt oznámil, že má na kontě už 6 milionů prodaných kusů.

Reklama

6 let. Slovy šest let. Už je to 6 let, co jsme se mohli na našich monitorech poprvé setkat s Geraltem z Rivie. Jinak řečeno, už je tomu 6 let od vydání prvního dílu Zaklínače.

Od té doby se událo mnohé v čele s vydáním druhého dílu a oznámením třetího dílu, a co je hlavní, za tu dobu se ze Zaklínače stala nesmírně oblíbená série, jež do značné míry ukázala, jak má vypadat skutečně nelineární RPG a navíc si v srdcích mnoha hráčů včetně autora této novinky zasloužila pevné a neotřesitelné místo. Určitě oprávněně.

Jo, ten čas letí vážně šíleně. Při příležitosti výročí každopádně CD Projekt vydal zajímavě zpracovaný artwork a také obrázek, porovnávající různé údaje napříč celou sérií, např. počet polygonů na Geraltově tváři, počet řádků kódu a řádků dialogů nebo čas nutný pro dokončení jednotlivých dílů.

Společně s tím se vývojáři pochlubili, že série Zaklínač má na kontě už 6 milionů prodaných kopií. Nespecifikovali, o kolik kopií se zasloužili PC/Mac hráči a kolik toho má na svědomí Xbox 360 verze druhého dílu, ale i tak je to určitě skvělé číslo.

Nezbývá, než CD Projektu pogratulovat za prodejní úspěchy i za to, že to se Zaklínačem úspěšně táhnou tolik let. A jen tak mimochodem, pokud máte na Zaklínače nějakou speciální vzpomínku, můžete se o ni podělit nejen níže v komentářích, ale i na oficiálním webu. Pokud bude vaše vyprávění dostatečně čtivé, vtipné nebo originální, můžete vyhrát třeba tričko, medailon, první dva díly nebo plakát podepsaný vývojáři (za komentáře u nás na webu bohužel nedostatene nic).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama