Severský psychologický horor Through the Woods nahání hrůzu
Novinka Severský psychologický horor Through the Woods nahání hrůzu

Severský psychologický horor Through the Woods nahání hrůzu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4

Děsivý příběh odehrávající se v lesích, inspirovaný severskou mytologií.

Reklama

Fanoušci hororů nebo her s nádechem Skandinávie se můžou těšit na začátek příštího roku. Norský tým Antagonist totiž oznámil, že psycho horor Through the Woods plánuje vydat někdy v prvním kvartálu roku 2016. Možná jste o hře ještě neslyšeli, nejde však o žádnou čerstvě oznámenou záležitost, titul je ve vývoji už od roku 2013.

Příběh se bude odvíjet prostřednictvím výslechu ženy jménem Karen, vzpomínající na jejího syna a „tragické události”, točící se kolem jeho zmizení. Právě kvůli němu je Karen vyslýchána a samotný výslech by měl být ovlivňován i činy hráče. Hra, silně inspirovaná severskou mytologií a norskými pohádkami a bájemi, vás vrhne do nebezpečného lesa, kde vám jako jediná pomoc bude sloužit baterka. Vzhledem k pohledu z třetí osoby by tak mohla hratelnost lehce připomínat skvělého Alana Waka. Kromě průzkumu cesty před vámi vám tak bude sloužit svítilna i jako zbraň.

Zvláštní důraz kladou autoři na ozvučení. Občas bude prostě třeba baterku vypnout a odložit, v ten moment se zvýší hlasitost okolních zvuků a vaší jedinou možností bude pozorně naslouchat. O ozvučení se postará tým lidí, jejichž jména se objevily například v titulcích oceňované epizodické adventury The Walking Dead.

Antagonist se prý snaží zachytit atmosféru lesů přesně tak, jak si ji pamatují z dob, kdy byli ještě malí. Zda se jim to podaří, zjistí nejpozději koncem března majitelé Windows, Macu i Linuxu. Představu o hře si můžete udělat z obrázků kolem a videa.

Další obrázky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama