Seznamte se s hrdiny starověké akce Ryse
Ryse: Son of Rome Novinka Seznamte se s hrdiny starověké akce Ryse

Seznamte se s hrdiny starověké akce Ryse

Michal Burian

Michal Burian

21

Navíc pro vás máme <strong>nové obrázky a artworky</strong> z krvavého dobrodružství římského velitele Mariuse Tituse.

Reklama

Společnost Microsoft investovala nemalé finance do vývoje starověké bojové akce Ryse: Son of Rome, kterou připravuje tvůrčí celek ze studia Crytek (sci-fi série Crysis) exkluzivně pro next-gen konzoli Xbox One. Hra vyjde zároveň s uvedení hardwaru na trh, tedy někdy v listopadu letošního roku.

Minulý měsíc jsme se během E3 dozvěděli, že budeme hrát za takzvaného syna Říma, velitele římské armády v předních liniích, který povede své vojsko k vítězství v nejrůznějších bitvách. Od dnešního dne ale víme, že půjde o Mariuse Tituse, kterého vpřed žene nenávist a pomsta. Barbaři mu totiž zabili rodinu a on své blízké chce pomstít, ať to stojí, co to stojí.

Marius je mladý voják, který je oddán Římu a ideálům tohoto mocného národa. Zpočátku touží bojovat proti nepřátelům Říma a rozšiřovat říši. Brzy ale zjistí, že Řím ohrožuje zákeřnější zlo než pouhopouzí barbaři na bitevním poli. Rozhodne se, že zbaví Impérium skutečných nepřátel.

Marius svou cestu započte na zamořených březích Británie, kde vládnou barbaři, a postupně se dostanete až do samotného srdce Říma. Během své cesty potká řadu postav, například moudrého a charismatického generála Vitallion. Ten slouží Římu po celá desetiletí. Hráči bude nablízku v mnoha bitvách v kampani, a to jako rádce.

Jednou z hlavních postav bude i římský císař Nero, jenž dá každému pocítit svou moc, když se někdo rozhodne jít proti němu, respektive Římu. Po ruce mu budou jeho dva synové Commodus a Basillius. První jmenovaný sám sebe vidí jako boha, lidé v provincii v Británii mu jsou oddaný a on je využívá a je k nim hodně brutální. Basillius je nejmladším synem Nera, rád sleduje gladiátorské souboje, kde se lidé navzájem zabijí.

Chybět nebude ani anglický král Oswald a jeho dcera Boudica. Oswald vede vzpouru proti tyranské vládě Říma. Jednoho dne ale Římané brutálně potlačí rebely a Oswald doufá, že římská vláda ušetří jeho lid. Je ale příliš naivní. Boudica mu bude sice oporou, je silná a oddaná a nenávidí Řím z dobrého důvodu: pod římskou vládou její lid trpí. Boudica se snaží, aby lidé povstali a začali se bránit proti tyranům z Říma.

Další postavou je tajemný vůdce severních barbarů Glott. Říká se o něm, že je mnohem větší zvíře než člověk. Více o něm ale nevíme, krom toho, že je ochoten válčit proti Římanům i králi Oswaldovi.

A konečně božští duchové – nesmrtelné duše. První je žena, která se objeví jako duch s vyřazováním aury z jiného světa. Bdí nad listem a bude vašim průvodcem na cestách. Druhou takovou postavou bude Aquilo usilující o zničení Říma, jde o spojence nepřátel.

Ještě video z E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama