Shadow Gambit: The Cursed Crew Novinka Shadow Gambit: The Cursed Crew je nová hra od tvůrců Desperados III

Shadow Gambit: The Cursed Crew je nová hra od tvůrců Desperados III

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Tentokrát se podíváme za piráty s magickými schopnostmi.

Reklama

Německé studio Mimimi Games můžete znát díky hrám z poměrně specifického žánru, kterému oni sami začali říkat stealth strategie. Stojí za tituly jako Shadow Tactics: Blades of the Shogun nebo novějším Desperados III. Už několik let ale pracují na další hře, jež nese kódové označení Süßkartoffel a má žánr posunout ještě dál. Právě tento projekt byl v úterý odpoledne konečně odhalen.

Nese název Shadow Gambit: The Cursed Crew a je zasazen do prostředí Karibiku, nicméně v alternativní historii, kde hraje roli také magie. Ovládat budeme posádku pirátské lodě, která se vydá na hon za záhadným pokladem kapitána Mordechaie. Nebude to ovšem jednoduché, neboť proti pirátům budou stát vojska silné Inkvizice.

Základ hratelnosti je stejný jako u předchozích dvou her od Mimimi. Kamera je top-down, hra je rozdělena do několika úrovní a cílem je proplížit se s vaší partou kolem nepřátel, mezitím nevyhnutelně spoustu z nich nepozorovaně zabít a dostat se k cíli. Toho docílíte pomocí speciálních schopností, které jednotliví hrdinové mají. Především pak půjde o jejich kombinování a správné načasování, jehož můžete docílit pomocí zapauzování a pečlivému naplánování následující akce.

Novinkou je možnost vrácení času, pokud se vám něco nepovede (v předchozích hrách byl k dispozici pouze quick save/quick load), nebo také možnost si předem vybrat, kudy chcete do lokace vejít a kudy ji opustit.

Shadow Gambit: The Cursed Crew vyjde ještě tento rok, přičemž míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Na Steamu si můžete hru přidat do wishlistu, všechny informace pak naleznete na oficiálních stránkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama