Shadow of the Tomb Raider oficiálně
Shadow of the Tomb Raider Novinka Shadow of the Tomb Raider oficiálně

Shadow of the Tomb Raider oficiálně

Michal Burian

Michal Burian

64
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Závěr první kapitoly Lařina dobrodružného života nás zavede do Mexika a k Mayským pyramidám. Podívejte se na trailer.

Reklama

Před pěti lety studio Crystal Dynamics úspěšně restartovalo sérii Tomb Raider. Americké vývojářské studio navázalo na bohatou tradici archeoložky Lary Croft a představilo nám mladou a nezkušenou Laru, která ztroskotala u břehu neznámého ostrova, kde podstoupila řadu nástrah, děsivých momentů a nebezpečných situací. Zároveň jsme se dočkali většího počtu akčních pasáží, ale nezapomnělo se ani na populární logické hádanky. Společnost Square Enix bohužel přestřelila prodejní odhady a hra se nevyplatila. Druhý díl z plánované trilogie zachraňoval Microsoft. Výrobce Xboxu poskytl potřebné finance, ale za to požadoval, aby titul Rise of the Tomb Raider byl na nějaký čas exkluzivně pro Xbox One a Xbox 360. Po několika měsících se hra rozšířila na PC a později i na PlayStation 4. Rise of the Tomb Raider pokračovalo v nastoleném stylu restartu, ale tentokrát puzzle pasáže byly spíše dobrovolné.

V Rise of the Tomb Raider jsme se už ze zkušenější Larou Croft ocitli ve vzdáleně opuštěné a zmrzlé Sibiři, kde pátrala po bájném městě Kitezh. Její otec, který po městě také pátral a zaplatil za to svým životem, věřil, že právě na onom místě se nachází tajemství nesmrtelnosti.

Letos bude příběh slavné archeoložky pokračovat. Vývojáři na září letošního roku chystají hru Shadow of the Tomb Raider, jež se soustředí na závěr první kapitoly Lařina dobrodružného života. V kůži neohrožené hrdinky se podíváme do Mexika a k Mayským pyramidám.

Shadow of the Tomb Raider vyjde 14. září 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Žádná časová exkluzivita se tentokrát nekoná. Na plnohodnotné představení si musíme počkat do 27. dubna. Zatím Square Enix zveřejnili teaser trailer, který byl k vidění včera při premiéře filmu Tomb Raider.

Otázkou zůstává, kdo na hře pracuje. Mluvilo se o tom, že místo Crystal Dynamics to má být tým z Eidos Montreal, jenž nám přinesl Deus Ex: Human Revolution, Thief nebo vytvořil multiplayer pro Tomb Raider. Toto studio má rovněž prsty v Rise of the Tomb Raider a díky němu jsme si zahrál Deus Ex: Mankind Divided.

V pondělí k večeru budou na fanoušky na oficiálních stránkách Tomb Raider čekat puzzle.

Pokud vás Shadow of the Tomb Raider zaujalo, tak hru předobjednáte na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama