Shadow of the Tomb Raider vyjde Square Enix draho
Shadow of the Tomb Raider Novinka Shadow of the Tomb Raider vyjde Square Enix draho

Shadow of the Tomb Raider vyjde Square Enix draho

Michal Burian

Michal Burian

17
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Jde o standardní cenu za singleplayerovou AAA hru.

Reklama

Ptáte se, proč má Shadow of the Tomb Raider naplánované a odhalené placené dodatečné balíčky ještě před vydáním samotné hry? Odpověď hledejme v nákladech, které musí společnost Square Enix vynaložit, aby nové dobrodružství s Larou Croft vůbec vzniklo.

Vedoucí studia Eidos Montreal prozradil, že vývoj Shadow of the Tomb Raider stojí jako standardní singleplayerové AAA hry. U nich se jen vývoj pohybuje od 75 do 100 milionů amerických dolarů. Navíc dalších 35 milionů dolarů je připraveno pro marketing a propagaci. Dohromady se tak bavíme o částce 110 až 135 milionů amerických dolarů.

To je spousta peněz. Na druhou stranu jde ale o částku, která je v dnešní době zcela normální. Výjimku tvoří Grand Theft Auto V od Rockstaru, které stálo zhruba 200 milionů dolarů.

David Anfossi v rozhovoru pro Games Industry přiznal, že jsou v Eidos Montreal pod tlakem, aby jejich hra dokázala dostatečně zaujmout. To je důvod, proč v týmu experimentují s různými herními módy a herním konceptem. Inspirací pro něj byl úspěch Hellblade: Senua’s Sacrifice. Nezávislé studio Ninja Theory do svého nejnovějšího projektu investovalo mnohem méně peněz. Výsledkem byla prodejní cena 30 dolarů, která pomohla k úspěchu a velmi slušným prodejům.

Vysoká investice Square Enix se odrazila na samotném obsahu Shadow of the Tomb Raider. V Eidos Montreal sice kladou důraz na příběhovou stránku, zároveň připravují online režimy. Ty mají být mnohem rozsáhlejší než v předešlém díle. Co nás ale přesně čeká, to Anfossi neprozradil.

Připomeňme, že restart série Tomb Raider byl po stránce hodnocení hodně úspěšný, ale Square Enix do hry vkládala větší naděje a 3,4 milionu prodaných kusů za první měsíc bylo málo. Velká očekávání ohrozila pokračování s názvem Rise of the Tomb Raider. Mrazivější dobrodružství archeoložky Lary Croft zachraňoval se svými penězi Microsoft, jenž si zaplatil časovou exkluzivitu pro Xbox One a Xbox 360. Shadow of the Tomb Raider opět vzniká pod taktovkou Square Enix.

Shadow of the Tomb Raider vyjde 14. září na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Více o hře v našem preview. Titul předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk, kde získáte tričko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama