Silent Hill: The Short Message si stáhlo přes 3 miliony lidí
i Zdroj: Konami
Short Message Novinka Silent Hill: The Short Message si stáhlo přes 3 miliony lidí

Silent Hill: The Short Message si stáhlo přes 3 miliony lidí

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 5

Free-to-play horor slaví úspěch, i přes smíšená hodnocení.

Reklama

Na konci ledna jsme se dočkali vydání nového dílu ze série Silent Hill. Šlo ale o menší, přibližně dvouhodinovou hru, za níž stojí studio HexaDrive. Místo samotného Silent Hillu jsme se v ní podívali do fiktivního městečka v Německu a příběh se zaměřil na náročná témata jako šikana, domácí násilí, sebevražda či vliv sociálních sítí na psychiku. The Short Message se tehdy dočkalo smíšených ohlasů, jak od kritiků, tak hráčů, dnes se ale vydavatelé z Konami ozvali s poměrně příjemnou zprávou.

Na Twitteru totiž oznámili, že titul dosáhl čísla 3 milionů stažení. A slovo „stažení“ je opravdu třeba zdůraznit, protože The Short Message není klasická prémiová hra, ale free-to-play titul, je však dostupný pouze pro PlayStation 5. Dá se každopádně říct, že si hru pořídilo víc lidí než jakýkoli jiný díl z celé série, jež má dohromady na kontě něco přes 9 milionů prodaných kopií.

Short Message byl jen začátkem velkého rebootu série, na něm Konami spolupracuje s různými externími týmy. Mimo vzdálenější Silent Hill f či Townfall nás už v říjnu čeká remake slavného Silent Hillu 2 od polských vývojářů z Bloober Teamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama