Singleplayer Crossfire 2 nebude jen příběhem obyčejného vojáka
Control Novinka Singleplayer Crossfire 2 nebude jen příběhem obyčejného vojáka

Singleplayer Crossfire 2 nebude jen příběhem obyčejného vojáka

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Pořád má jít o charakteristickou hru od Remedy, která nabídne hlavně překvapivý příběh s důležitými postavami.

Reklama

Leckoho určitě překvapilo, že finské studio Remedy se po dokončení Quantum Break pustilo do vývoje singleplayeru k pokračování úspěšné korejské online střílečky Crossfire. Původně jsme o této hře ani o dalším projektu, který Remedy chystá, neměli na Gamescomu nic slyšet, to se ale mění díky serveru Polygon a jeho rozhovoru s Thomasem Puhou.

Podle Puhy je Crossfire 2 výzva, která vyhovuje strukturálním změnám ve studiu a která stále nabízí to, co je tak typické pro tvorbu Remedy - silný a překvapivý příběh s výraznými postavami. V Remedy si myslí, že v žánru FPS je stále prostor pro inovaci, a tak se v případě Crossfire 2 snaží přijít s něčím zajímavým.

Není však jasné, jestli hra nabídne tradiční válečný příběh (Crossfire 2 je koneckonců válečná střílečka). Víme jen to, že určitě nepůjde o příběh nějakého obyčejného vojáka nebo něco na ten způsob. Podle slov Puhy se nějakých pořádných informací o hře, minimálně o singleplayeru od Remedy, dozvíme až v průběhu příštího roku.

Remedy přitom pracuje ještě na dalším projektu, který využije zcela novou značku. Ten je stále zahalen tajemstvím, tvůrci už ale připravují prototyp, s nímž budou obcházet různé vydavatele. Tenhle prototyp má velmi dobře ukázat, o čem hra je, přičemž Puha tvrdí, že Remedy využívá dost unikátní způsob, jakým hru prezentuje. Tvůrci si prý dávají dost na čas, aby bylo všechno pořádné.

Jinými slovy, druhý projekt Remedy je očividně stále víceméně v plenkách, takže o něm asi nějakou dobu neuslyšíme. V tuto chvíli je i příliš brzy na otázku, zda by hru mohl vydávat Microsoft jako v případě Quantum Break.

A aby bylo jasno, finské studio v tuto chvíli nevyužívá virtuální realitu. Podle lidí z Remedy jde určitě o zajímavou technologii, kterou navíc mají k dispozici a kterou dost zkoumali, ale v tuto chvíli není na VR projekt prostor. Jak se zdá, raději si počkají, jak se se bude VR vyvíjet a rozšiřovat, a pak možná v tomto směru něco zkusí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama