Skeleton Key je nové studio Wizards of the Coast
Novinka Skeleton Key je nové studio Wizards of the Coast

Skeleton Key je nové studio Wizards of the Coast

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Pod vedením veterána BioWare vznikne AAA hra.

Reklama

Společnost Wizards of the Coast, která stojí například za Dungeons & Dragons a Magic: The Gathering, zakládá nové videoherní studio. To ponese název Skeleton Key a zaměřit se chce na vytváření „unikátních příběhů a vtahující hratelnosti“.

Tým sídlí v texaském Austinu a v jeho čele stojí bývalý šéf BioWare Austin Christian Dailey. Naposledy se podílel na vývoji stále vznikajícího Dragon Age: Dreadwolf, předtím vedl tým připravující – nakonec zrušený – soft reboot nepříliš povedeného Anthem. „Jsem nadšený, že se pouštím do nového dobrodružství ve společnosti, která vytvořila tolik mých oblíbených hraček a her mého dětství,“ říká Dailey, který se stane také viceprezidentem Wizards of the Coast.

Debut Skeleton Key by měl být AAA titulem, víc ale vývojáři neprozrazují. Na svém webu mají zatím vypsané poptávky po zaměstnancích převážně na vedoucí pozice.

Skeleton Key je šestým herním studiem Wizards of the Coast. Za zmínku určitě stojí Archetype Entertainment, které vedou rovněž veteráni BioWare James Ohlen a Chad Robertson. Tým založený v lednu 2020 pracuje na sci-fi RPG.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama