Škrtance v Mafii 2: čeho jsme se nedočkali?
Mafia Novinka Škrtance v Mafii 2: čeho jsme se nedočkali?

Škrtance v Mafii 2: čeho jsme se nedočkali?

Martin Cvrček

Martin Cvrček

22

Mafia II je skvělá hra. To jsme vám koneckonců dokázali v naší recenzi. Nicméně, spousta dříve slibovaných věcí se do hry nakonec nedostala a bohužel jich není málo. Pojďme si tedy některé z nich rozebrat.

Reklama

Pro mnoho hráčů je hlavním nedostatkem Mafie II absence Volné Jízdy, jak ji známe z prvního dílu. Podle mnoha zdrojů se však Jízda ve hře původně nacházela, a je tu tedy jistá šance, že Jízdu nakonec přinese nějaké budoucí DLC.

Během hraní jsme si také uvědomili, že chybí stealth mise prezentovaná na loňském GamesComu, kterou zadával Derekův poskok Steve. Šlo bohužel jen o vedlejší misi, a ty byly poměrně nedávno ze hry vyškrtnuty. Neptejte se nás proč, také bychom to rádi věděli, protože ona prezentovaná mise nevypadala vůbec zle.

Sliby chyby. Co víc lze říct o absenci nadzemky, taxikaření a jízdy autobusem. Tohle všechno původně tvůrci slíbili, ale nakonec z toho nebylo nic. Tedy, dráha nadzemky se ve městě nachází (dokonce můžeme narazit i na pár uzavřených stanic metra), ale je prázdná jako státní pokladna. Navíc si lze všimnout, že autobusy projíždějící městem občas zpomalují u určitých cedulí, což měly být nejspíš zastávky, ale bohužel, nikdy nezastaví, aby nabraly Vita nebo kohokoliv jiného. Bohužel.

Poměrně zarážející je i fakt, že mise plánovaná do DLC, tedy Jimmyho Vendetta, se původně ve hře také nacházela. Teď rozhodně nenarážíme na aféru ohledně druhého BioShocku, kdy se placené DLC nacházelo na disku s hrou. Prostě původně v Mafii 2 Jimmyho mise byly, a nejspíš plnily funkci Extrémní Jízdy, ale tvůrci je nakonec vyškrtli.

Když už zmiňujeme vyškrtávání misí, je také velká škoda, že podle zdrojového kódu hry měl mít původně začátek na Sicílii 8 misí a dokonce bylo přístupné i celé sicilské městečko. Jak už ale víme, ve finální verzi nakonec zůstala jen jedna jediná mise, navíc poměrně krátká. Jako úvod však podle nás stačí bez problému.

Tak to byl výčet těch nejvýznamnějších změn a nakonec shrneme menší záležitosti, nebo ty, o kterých toho nejde moc napsat. Do finální verze Mafie II se tak ještě neprobojovaly zbraně na blízko (nůž, baseballová pálka…), používání různých předmětů k obraně i útoku, např. židle nebo noha od stolu, kupování novin, narůstající respekt, stahovatelná střecha u určitých aut, čtyři příběhová zakončení nebo řízení z pohledu první osoby. Abychom to tedy shrnuli, není toho vůbec málo, ale myslíme, že finální verze i tak nabízí spoustu hodin zábavy.

Na závěr bychom ještě rádi upozornili, abyste se v diskuzi zdrželi nadávání a hanlivých výrazů. My víme, že vás tohle všechno štve, štve to i nás, ale už s tím nikdo nic nenadělá a Mafia II je perfektní i bez všech těch vyškrtnutých věcí, které se pravděpodobně objeví v nějakém budoucím stahovatelném obsahu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama