Skyrim má v Británii vlastní Vánoce
Skyrim Novinka Skyrim má v Británii vlastní Vánoce

Skyrim má v Británii vlastní Vánoce

Michal Maliarov

Michal Maliarov

9

Bethesda překonává rekord společností EA a Activision a slavnostně udržuje Skyrim na vedoucí pozici žebříčku i o Vánocích.

Reklama

RPG titul The Elder Scrolls V: Skyrim zaujal v Británii první místo herního žebříčku napříč všemi platformami a stal se prvním titulem jiného výrobce, než EA a Activision, kterému se to povedlo. Zatím posledním herním hitem, jenž docílil takové multiplatformní oblíbenosti, bylo GTA: Vice City od Rockstaru, a to před dlouhými osmi lety.

Úspěch Skyrimu visí především na silné marketingové kampani a kvalitě samotného titulu, který prodal takřka o 15 000 kusů více, než Just Dance 3 na druhém místě a pokračuje v růstu o 11% každý týden. Úzce v závěsu je pak Modern Warfare 3, od kterého mnozí původně očekávali Vánoční první příčku.

Prvním třem místům tedy v současné době vládne Bethesda, Ubisoft a Activision. EA se musí spokojit se čtvrtou příčkou díky fotbálku FIFA 12 a dále se již řadí Saints Row: The Third, Battlefield 3 a Assassin’s Creed: Revelations. Skyrim si ale úspěch bezesporu zaslouží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama