Skyrim odhaluje systém tříd a tajemné válečníky
Skyrim Novinka Skyrim odhaluje systém tříd a tajemné válečníky

Skyrim odhaluje systém tříd a tajemné válečníky

Michal Maliarov

Michal Maliarov

Vedoucí projektu Todd Howard se v nejnovějším podcastu rozpovídal o novém řešení levelování ve Skyrim a tajemné rase válečníků, která se ve hře objeví.<strong> + nová galerie</strong>

Reklama

Herní třídy a systém levelování

Jak již možná víte, Skyrim odstoupí od klasických tříd, které jsou poznávacím znamením téměř každého RPG. Místo toho vymyslela Bethesda elegantní, přizpůsobivý systém. Na rozdíl od Oblivionu, který po hráčích chtěl výběr třídy nabídne Skyrim více přirozený vývoj.

„V Oblivionu jste začali hru, vybrali rasu a chvíli hráli. Po nějaké té chvilce jste si nasbírali určité zkušenosti a jedna z postav se vás zeptala, zda správně uhádla vaši třídu dle stylu, kterým jste celou tu dobu hrou procházeli,“ řekl Howard.

„Ve Skyrimu jsme si ale řekli: ‚co kdyby se ten chlápek nikdy nezeptal?‘ Byl jsem spokojen přesně do toho okamžiku. Hrál jsem, zkušenosti mi nabíhaly. Takže jsme se toho zbavili. Prostě hrajete a vaše schopnosti se zvedají vzhledem k tomu, jak hrajete. Čím více máte schopností, tím více to ovlivňuje úroveň vaší postavy. Je to tedy velmi elegantní systém, který se sám vyváží,“ dodal Howard.

„U Oblivionu hráči procházeli hrou půl hodiny, hodinu, a poté si vybrali třídu. Ale v porovnání s celou hrou a její obsáhlostí to stále není dostatek času na to, abyste opravdu pochopili všechny schopnosti a jejich funkci v herním světě. Nechceme, aby se opakovala minela z předchůdců, kdy jste hráli tři hodiny a pak řekli: ‚sakra, vybral jsem si špatnou třídu!‘.“

Skyrim a Jediové?

Howard odhalil i jakési tajemné mistry války zvané Greybeards. Měli by to být misteriózní staříci žijící v horách High Hrothgar, kteří vládnou mocí Draků. A dle vývojářů by měli hrát velmi důležitou roli v příběhu.

„Jsou to mistři Hlasu,“ řekl Howard v nejnovějším vydání časopisu OXM. „Postavili si chrám vysoko v horách, aby byli blízko nebi a mohli naslouchat Hlasu. Nechci toho prozradit moc, ale v určitém momentě hry vás vlastně zavolájí tím, že vykřiknou vaše jméno do větru. Vy pak musíte přijít a učit se od nich zvlášní schopnosti. Jsou něco jako mistři Jediové.“

Samotný příběh Skyrimu se odehrává dva roky po událostech v Oblivionu. Země Skyrimu je zmítána občanskou válkou po vraždě Krále, zatímco bůh Alduin povstal, aby zničil svět.

The Elder Scrolls V: Skyrim vychází 11.listopadu letošního roku na PC, PS3 a Xbox360. Více informací o hře se dozvíte z našeho speciálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama