Skyrim Special Edition se dočká Survival režimu
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition Novinka Skyrim Special Edition se dočká Survival režimu

Skyrim Special Edition se dočká Survival režimu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Už nyní je k dispozici ve formě betaverze pro PC verzi hry. Časem ale bude placený jako součást kontroverzního Creation Clubu. <strong>Aktualizováno.</strong>

Reklama

Aktualizace: Pete Hines z Bethesdy na Twitteru vyjasnil, jak to bude s možností bezplatného získání Survival režimu, který brzy dorazí do remasteru Skyrimu. Jakmile Survival mód vyjde na všech platformách, k čemuž by mělo dojít příští týden, bude po dobu jednoho týdne zdarma ke stažení z Creation Clubu, do něhož se dostanete přes hlavní menu. Pokud si během této doby mód aktivujete a stáhnete, zůstane vám už napořád a nemusíte za nic platit.

Jestli týdenní okno prošvihnete, bude Survival mód v Creation Clubu placený, přičemž vás vyjde na 800 kreditů. To bohužel znamená, že se jeho koupě může dost prodražit, a to v případě, že jste již za něco utratili 100 kreditů, které dostává každý do začátku. Kredity se totiž kupují jen v jasně stanovených balíčcích, přičemž v nejlevnějším balíku, který stojí 6,99 euro, najdete pouze 750 kreditů. Nejbližší alternativou je 1500 kreditů, ale za ně zaplatíte 12,99 euro.

Původní zpráva (27. 9. 2017 17:42): Už nějakou dobu víme, že stejně jako Fallout 4, i The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition se dočká podpory Creation Clubu, značně kritizovaného systému distribuce placeného dodatečného obsahu, který jsem zkritizoval i ve svém nedávném článku. Creation Club se měl v remasteru Skyrimu objevit do konce září, nyní to ale vypadá, že konec měsíce stihne pouze PC verze, a to ještě ve volitelné betě, zatímco na Xboxu One a PlayStationu 4 se dočkáme začátkem října.

Spolu s Creation Clubem dorazí do hry také Survival režim. Ten byl vydán již pro Fallout 4 a jednoduše řečeno udělá hru náročnější. Ze Skyrimu tak bude nelítostná, drsná země, přičemž Survival režim mění či přidává hned několik herních prvků. V různých částech země bude kupříkladu odlišná teplota. Na jihu a jihovýchodě bude převážně tepleji, ve vnitrozemí by měl být snesitelný mráz, zatímco na severu bude opravdu znatelný mráz. Více napoví mapa, která zdůrazňuje větší význam ohnišť, hospod nebo míst k vaření.

Kromě zimy může vaše postava trpět hladem, únavou nebo různými nemocemi. Hraní ovlivňuje také výbava nebo ledová voda, stejně tak se musíte rozloučit s regenerací zdraví nebo s rychlým cestováním. Postup po úrovních dokonce vyžaduje, abyste se vyspali v posteli, přičemž musíte dávat pozor na to, kolik si toho nakládáte.

Ke změnám dochází i v případě svatyní, perků, menhirů a proměny ve vlka nebo upíra. Různé prvky zkrátka doprovází různé následky či rizika a také odlišné možnosti, jak se s nimi vypořádat. Přežívání ve Skyrimu tudíž nebude žádná sranda, zvlášť když si nastavíte Legendary obtížnost.

Jak se zdá, Survival mód je součástí Creation Clubu, přičemž tvůrci tvrdí, že na vámi preferované platformě bude zdarma po dobu jednoho týdne. Jinak bude očividně placený. Buď tedy bude stačit, abyste si režim během toho týdne stáhli, načež vám zůstane napořád, nebo se vám po jednom týdnu znepřístupní, dokud nezaplatíte.

Doufejme, že správně je první možnost, ta druhá je velmi nepravděpodobná. V případě Falloutu 4 byl Survival mód zdarma pro každého majitele hry a můžeme se ptát, jestli by měl byl najednou placený. Bethesda si nepochybně koleduje o další kritiku, není těžké si představit, jak asi budou hráči reagovat, až si uvědomí, že tvůrci chtějí platit za obtížnost hry, byť dost rozsáhlou a dodatečně přidanou. Bethesda a Creation Club, to je zkrátka nevídaný případ.

Jestli si každopádně chcete Survival režim už nyní vyzkoušet, najděte si ve vaší Steam knihovně The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, přes pravé tlačítko myši se dostaňte k Vlastnostem, zamiřte do záložky Betaverze a na ní zvolte možnost beta - Beta. Tvůrci však doporučují zálohovat si uložené pozice a zdůrazňují, že jestli betu deaktivujete, Survival režim již nebude fungovat. Jestli ale betu nepotřebujete a stejně máte o Survival režim zájem, jednoduše si počkejte, až i na PC vyjde jeho finální verze. Ta pravděpodobně dorazí ve stejný den jako na konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama