Slaps and Beans je hra s Budem Spencerem a Terencem Hillem
Novinka Slaps and Beans je hra s Budem Spencerem a Terencem Hillem

Slaps and Beans je hra s Budem Spencerem a Terencem Hillem

Martin Cvrček

Martin Cvrček

32

Při pohledu na tenhle projekt by nejspíš pookřál i kamenný a chladný obličej zabijáka, kterému se říká Paganini podsvětí.

Reklama

Máte rádi legendární duo mlátiček Buda Spencera a Terence Hilla? A nekonečné reprízy jejich filmů na televizi Barrandov už vám nestačí? Pak by vám mohla udělat radost chystaná hra Slaps and Beans, v níž oba frajeři vystupují. A očividně v té nejlepší formě.

Jedná se o plošinovku v pixelart grafice, v níž si užijete mlácení nepřátel, prvky plošinovek, které vyžadují využití různých vlastností obou hrdinů, nebo různé minihry. Třeba soutěž v pití piva a pojídání párků v rohlíku. K dispozici bude kooperativní režim i singleplayer, a to pro případ, že neseženete žádného dvojníka nebo druhého výtečníka.

Součástí Slaps and Beans je také soubojový systém, který se snaží napodobit charakteristický styl rvaček Hilla a Spencera, nebo možnost řídit proslulou červenou buginu z filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. O možné účasti legendárních postav typu Paganinino podsvětí, kterého jsem zmínil v perexu, bohužel nic nevíme. Ať už se ale mezi nepřáteli najde kdokoliv, hlavní je, aby někdo sem tam bez účinku přerazil prkno o Spencerova záda. Bez toho to prostě nebude ono.

Tvůrci přitom dali dohromady originální příběh, který se rozprostírá přes několik lokací a slouží jako pocta slavné dvojici a jejich filmům. To všechno ve stylu, který připomíná arkádové automatové hry z 80. let. Dokonce dojde na typické zvuky mlácení.

Slaps and Beans je v tuto chvíli ve vývoji pro PC, Mac a Linux, přičemž datum vydání se odhaduje na prosinec roku 2017.

Vydání na PS4, Xboxu One nebo mobilních platformách závisí na patřičném úspěchu v kampani na Kickstarteru, která už běží. Jestli vás tedy tahle netradiční hra zaujala, doporučuji navštívit samotný Kickstarter a podívat se nejen na všechny možné gify a citace z filmů, ale i na odměny a různé možnosti finanční podpory autorů. Když se kupříkladu vybere dost peněz, může dojít i na licencování originální hudby z filmů, jimiž je celá hra inspirovaná.

Bude každopádně zajímavé sledovat, jak se Slaps and Beans zadaří a jakou skupinu hráčů vlastně zaujme. Já znám filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem i jako příslušník mladších generací, které vyrůstaly dávno po konci období, kdy byli oba pánové na vrcholu popularity. Ale obávám se, že jsem jeden z mála a mladší hráče prostě taková hra nezaujme (rád se ale v komentářích nechám vyvést z omylu). Mohlo by se v takovém případě dařit Slaps and Beans alespoň mezi pamětníky? Kdo ví.

Teď by to každopádně chtělo nějakou nostalgickou tečku. Něco, co by mohlo pamětníky správně naladit. Hrozně rád bych odkázal na něco jiného než je Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, ale pravdou je, že ostatní filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillen mi povětšinou splývají a nedokážu vybrat nic konkrétního. Takže vsadím na klasiku, protože tenhle film se navzdory novému dabingu, který je jako obvykle horší, než ten původní, moc neokouká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama