Slavná série adventur Monkey Island se vrací, nový díl vyjde už letos
Escape from Monkey Island Novinka Slavná série adventur Monkey Island se vrací, nový díl vyjde už letos

Slavná série adventur Monkey Island se vrací, nový díl vyjde už letos

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

1

Více než třicet let od prvního dílu se podíváme mezi piráty.

Reklama

Skoro by se dalo říct, že jde o herního dinosaura. První díl ze série adventur Monkey Island vyšel v roce 1990. Teď se ale chystá nový, celkově už šestý, s názvem Return to Monkey Island. Oznámil to sám tvůrce slavné série Ron Gilbert, který bude stát i za nejnovějším přírůstkem.

Hra by měla vyjít do konce roku. Gilbert na ní spolu se svým týmem pracuje už dva roky. Kromě něj se zapojila řada původních vývojářů, včetně scenáristy a designéra Davea Grossmana, takže se dá říci, že nový díl mají v rukou opravdoví veteráni. Hlavního hrdinu Guybrushe Threepwooda opět namluví Dominic Armato.

Za Return to Monkey Island stojí studio Gilbert's Terrible Toybox ve spolupráci s Devolver Digital a vlastníkem licence Lucasfilm Games (dříve LucasArts).

Vydali už i krátký teaser, ve kterém toho ale není moc k vidění. Zdá se však, že příběh hry bude navazovat na první dva díly The Secret of Monkey Island a LeChuck's Revenge, jejichž vývoje se Ron Gilbert přímo účastnil.

Hlavním hrdinou adventur je občas neohrabaný pirát Guybrush Threepwood, bojující s nemrtvým padouchem LeChuckem a snažící se okouzlit guvernérku Elaine. Na Monkey Islandu neboli Opičím ostrově pak hráč mimo jiné hledá poklady a různá tajemství a směje se specifickému humoru spojenému se sérií.

Dosud poslední díl vyšel v roce 2009 a na rozdíl od svých předchůdců sestával z několika epizod. Nepředpokládalo se, že by se série ještě někdy vrátila. Více informací se bude postupně objevovat na oficiálním webu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama