Služba Steam In-Home Streaming je nyní všem k dispozici
Novinka Služba Steam In-Home Streaming je nyní všem k dispozici

Služba Steam In-Home Streaming je nyní všem k dispozici

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

Valve uvolnilo svou streamovací službu In-Home Streaming pro všechny uživatele Steamu. Své hry tak můžete streamovat kdekoliv v rámci domácí sítě.

Reklama

Všichni uživatelé Steamu si teď mohou vyzkoušet další novou službu, konkrétně In-Home Streaming. Tahle vychytávka je určená ke streamování her na jakékoliv zařízení ve vašem domově.

Vše funguje jednoduše. Dejme tomu, že máte v obýváku nabušené PC, ale chcete si svou oblíbenou, ale náročnou hru zahrát na notebooku u sebe v pokoji, jenomže ten notebook není z hlediska výkonu žádný zázrak. S In-Home Streaming prostě stačí pustit Steam jak na tom výkonném PC, tak na notebooku, a pokud jsou oba stroje v jedné (a rychlé) síti, hra se po pár klicích začne na notebooku streamovat a můžete na něm vesele hrát.

Není přitom nutná žádná instalace. Stačí, aby hra byla stažená na stroji, z něhož se hra streamuje a abyste i na tom druhém zařízení byli přihlášení pod stejným Steam účtem, a nemusíte na nic čekat.

Takže stručně řečeno, díky In-Home Streaming můžete hrát náročné hry i na slabší mašině (pokud máte k dispozici druhou a výkonnou a rychlou síť) a to prakticky kdekoliv v rámci domácí sítě.

Služba se navíc neomezuje na operační systémy, a tak je možné skrz In-Home Streaming pustit na Macu a Linuxu/SteamOS tituly, které jsou jinak určené jen pro Windows. Osobně jsem zkoušel z Windows streamovat na Ubuntu Armu 3 a Take On Mars a obojí skutečně fungovalo.

Pro většinu běžných hráčů pravděpodobně In-Home Streaming nebude žádné terno. Rozhodně to nemá nic společného s Twitchem a dalšími službami, s nimiž můžete své hraní streamovat prakticky do celého světa. Ale i tak jde určitě o zajímavou a v některých situacích užitečnou službu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama