Solo: A Star Wars Story v prvním teaseru
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Solo: A Star Wars Story v prvním teaseru

Solo: A Star Wars Story v prvním teaseru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

60

Do kin míří nový samostatný Star Wars film, z něhož budou nejspíš časem těžit hry v čele s Battlefrontem 2.

Reklama

Dnes jste si na Zingu mohli přečíst už dvě filmové novinky, které mají spojitost s hrami, ale pro dnešek ještě nekončíme. Po krátké upoutávce, která se objevila na nedělním Super Bowlu, tu totiž máme první teaser lákající na film Solo: A Star Wars Story. Ten se v našich kinech objeví 25. května letošního roku.

Po Rogue One se jedná o druhý samostatný Star Wars film, přičemž ústředním tématem je tentokrát mládí Hana Sola, jedné z nejikoničtějších postav Star Wars univerza. O režii se původně měla postarat dvojice Phil Lord a Chris Miller, která má na svědomí například LEGO příběh. Po tvůrčích neshodách se společností Lucasfilm a scénáristy Jonem Kasdanem a Lawrencem Kasdanem (Impérium vrací úder, Dobyvatelé ztracené archy) je však vystřídal známý režisér Ron Howard (Apollo 3, Čistá duše, Rivalové).

Důvod, proč o tomhle všem píšeme na herním webu, je tradiční. Star Wars filmy s sebou vždy přináší různé nové prvky a ty s největší pravděpodobností využijí tvůrci Star Wars: Battlefrontu 2 v některé z budoucích várek bezplatného dodatečného obsahu. Už v minulosti se hovořilo o tom, že v Battlefrontu 2 mají být využity i motivy dalších filmů, ne pouze osmé epizody s podtitulem Poslední z Jediů, s níž byla spojená první sezóna.

Han Solo (Alden Ehrenreich), Lando Calrissian (Donald Glover) a ikonická loď Millennium Falcon budou ve filmu vypadat jinak, než jak je známe dnes, což přímo vybízí k tvorbě nových skinů. Chewbacca (Joonas Suotamo) se zjevně moc lišit nebude, ale i v jeho případě by se určitě dalo něco vymyslet. Pak tu máme dosud neviděné planety a také postavy, které hraje Woody Harrelson, Emilia Clarke nebo Paul Bettany.

I když se může zdát, že vývojáři z DICE a Criterionu budou mít z čeho těžit, dá se očekávat, že jestli na dodatečný obsah spojený se Solem dojde (a že to tak rozhodně vypadá), bude využito jen omezené množství novinek. Solo zatím dělá dojem křížence vesmírného westernu a gangsterky a mnoho rozsáhlých bitev, které by se do Battlefrontu 2 snadno převedly, ve filmu nejspíš nebude. Na druhou stranu, záběry na imperiální hvězdný destruktor v jakémsi kulovitém bouřkovém mračnu působí opravdu dobře a přímo vybízí k adaptaci v podobě nějaké vesmírné bitvy. Nezbývá tedy než čekat, jak se Solem vývojáři naloží a co si z něj vezmou. Navíc je tu vždy šance, že se něco z filmu objeví i v budoucích Star Wars titulech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama