Sony hodilo DRM ochranu na vydavatele
Novinka Sony hodilo DRM ochranu na vydavatele

Sony hodilo DRM ochranu na vydavatele

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

247

Moc chytře to udělala japonská firma. Aby se vyhnula spílání hráčů, dala kontrolu nad DRM ochranou her na novém Playstationu kompletně do rukou vydavatelských domů <strong>+ AKTUALIZACE</strong>.

Reklama

AKTUALIZACE: Když včera na veřejnost prosáklo, že i Sony počítá pro čtvrtý Playstation s nějakou formou DRM ochrany (o níž si budou ovšem rozhodovat sami vydavatelé), ihned se mezi hráči zvedla obrovská vlna nevole, která vyústila ve veřejný výstup šéfa evropské pobočky Sony Computer Entertainment Jima Ryana.

Ten se rozhodl celou záležitost uvést na pravou míru s konstatováním, že došlo k nedorozumění. Singleplayerové části všech titulů vycházejících na PS4 budou samozřejmě prosty jakýchkoliv ochran a vydavatelské domy můžou do titulů implementovat maximálně Online Passy, byť podle Sony nemají budoucnost. Nic invazivnějšího podle všeho nebude tolerováno.

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Ti tak budou mít možnost rozhodovat o tom, zda-li svůj titul nějakým nejen protipirátským opatřením vybaví, nebo ne. A stejně tak budou mít efektivní kontrolu nad použitými hrami a jejich pohybem.

Na jednu stranu se sice vedení Sony šikovně zbavilo zodpovědnosti, na té druhé si ovšem dost možná pošramotilo pověst, neboť až doposud tvrdilo, že na rozdíl od Xone nebudou hraní nijak omezovat.

„Nehodláme ostatním říkat jakých, jestli vůbec nějakých, DRM ochran využívat. Tohle je kompletně v jejich režii. My jim pouze poskytneme platformu, na kterou mohou své tituly uvést.“

S každým dalším oznámením to vypadá, že se Sony Microsoftu vůbec nevzdálilo tolik, jak se nás před E3 snažili zodpovědní lidé přesvědčit. Aktuálně to je spíš tak, že věci, které Microsoft na rovinu přiznal, Sony všelijak kamufluje, aniž by od nich ale upustilo. U her od Sony by žádná ochrana podle všeho být neměla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama