Sony kvůli Brexitu stěhuje své evropské sídlo
Novinka Sony kvůli Brexitu stěhuje své evropské sídlo

Sony kvůli Brexitu stěhuje své evropské sídlo

Michal Burian

Michal Burian

Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 3 PlayStation Vita Vita

Zaměstnanci zůstanou v Londýně. Jde spíše o přesun na oko.

Reklama

Brexit, odchod Velké Británie z Evropské unie je velký strašák pro evropské společnosti, které mají v Británii svou kancelář a zaměstnávají lidi z různých zemí Evropy. Zároveň jde o strašáka i pro firmy, které do Spojeného království vyváží své výrobky, nebo řídí své podnikání právě ze Spojeného království.

Společnost Sony (výrobce televizí a mj. konzolí PlayStation) má evropské sídlo v Londýně. Právě tam sedí ti nejdůležitější lidé, kteří řídí další pobočky po celé Evropě, včetně té na pražském Chodově. Kvůli Brexitu se teď Sony rozhodla přestěhovat své evropské sídlo z Británie do Nizozemska. V prohlášení uvádí, že přesun zajistí pokračování aktivit centrály běžným způsobem, bez nepříjemného přerušení. Z toho důvodu v Nizozemsku vybudovala nové kanceláře. S nimi bude Sony Europe sloučena do konce března letošního roku.

Zajímavá je jedna věc. Jde spíše o přesun na oko. Ani jeden ze současných zaměstnanců nepřijde o práci a nebude nucen se přestěhovat do Nizozemska. Sony totiž v Londýně zůstane, pouze papírově vše půjde nově přes Nizozemsko, aby se zabránilo problémům poté, co Velká Británie nebude v Evropské unii. Nikdo totiž neví, jak bude odchod probíhat. Zatím se totiž Británie s EU nedohodla a mohl by nastat takzvaný tvrdý Brexit bez dohody, což by zkomplikovalo úplně vše, včetně obchodu, dopravy i pracovních povolení pro lidi z jiných zemí EU.

I přes tuhle změnu bude nadále Sony platit daně ve Velké Británii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama