Novinka Sony na CES představila nový ovladač či teaser na film Gran Turismo

Sony na CES představila nový ovladač či teaser na film Gran Turismo

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

PlayStation 5 už má na kontě přes 30 milionů prodaných kusů.

Reklama

Tradiční veletrh CES si nenechala ujít ani japonská společnost Sony, která ve své konferenci tentokrát vynechala televize, ale zaměřila se na automobilové technologie a hry, nás samozřejmě bude zajímat především to druhé téma.

Ačkoli je CES zaměřeno především na hardware, Sony poměrně velkou část akce věnovala chystanému filmu podle slavné závodní série Gran Turismo. Dočkali jsme se přibližně minutového teaseru, kde se představují některé z hlavních postav, těšit se můžete na herce jako David Harbour, Orlando Bloom nebo Archie Madekwe. Snímek by měl do českých kin dorazit 10. srpna tohoto roku.

Jedním z největších oznámení byl bezpochyby úplně nový ovladač pro konzoli PlayStation 5, který nese kódové označení Leonardo. Jde o zařízení určené pro hráče s handicapem, jenž by měl takovým lidem umožnit, aby se jim ovladač držel a používal pohodlněji.

Sony na CES představila nový ovladač či teaser na film Gran Turismo

Půjde o velmi upravitelný ovladač, hráč si může jednotlivé tlačítka přeskládat a měnit jejich funkci. Datum vydání zatím není známo.

Poté už vystoupil šéf PlayStationu Jim Ryan, aby představil hned několik novinek. Jednak jsme se dozvěděli, že PS5 už má na kontě přes 30 milionů kusů, přičemž podle Ryana je nedostatek konzolí u konce a každý už si ji bude moct koupit.

Došlo samozřejmě také na chystaný headset PS VR2, u kterého jsme se dozvěděli, že na něj kromě již oznámených her dorazí také rytmický Beat Saber. Úplně nově pak byla oznámena VR verze Gran Turisma 7.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama