Sony na handheldy nezanevřela. Může se k nim v budoucnu vrátit
PlayStation Vita Novinka Sony na handheldy nezanevřela. Může se k nim v budoucnu vrátit

Sony na handheldy nezanevřela. Může se k nim v budoucnu vrátit

Michal Burian

Michal Burian

9
Platformy PlayStation Vita Vita

Nový prezident Sony promluvil o přenosných konzolích.

Reklama

PlayStation Portable (zkráceně PSP) zažila velkou slávu, na kterou měla navázal PlayStation Vita. Bohužel se to tak úplně nepovedlo a zejména v Evropě a Severní Americe neměla po pár letech života dostatečnou podporu ze strany vývojářů. Na Vitu nevycházely hry, které by zaujmuly, respektive zaujmuly, ale převážně v Japonsku a milovníky těchto „netradičních her“.

Nový prezident Sony rozhodně na přenosné konzole nezanevřel. John Kodera se v rozhovoru pro web Bloomberg nechal slyšet, že dle jeho názoru je nutné přemýšlet o handheldových hrách jako o možnosti, jak přinést více herních zážitků. Zároveň musejí přijít na to, co zákazníci od her na přenosných konzolích chtějí a očekávají.

Dobrým příkladem je Nintendo se Switchem, mix konzole a handheldu skvěle vyšel a již nejednou se spekulovalo, že podobnou cestou se vydá i Sony. I když v tomto případě by takový mix byl jedním z produktů. Nemyslím si, že Sony by novou generaci PlayStationu (nástupce PS4) postavila právě na tomto modelu.

Uvidíme, jak se k tomu postaví Kodera. Z jeho vyjádření se zdá, že je handheldům otevřený, zatímco jeho předchůdce viděl menší zájem mimo Japonsko, když se podíval na Vitu a 3DS, oproti úspěšnému DS. Kodera si ale myslí - zdá se - že přenosná konzole může v dnešní době uspět globálně.

Pokud k novému handheldu od Sony dojde, mohla by pomoci divize ForwardWorks, která se specializuje na mobilní tituly od PlayStationu, i když zatím jsme si od nich nic zázračného zahrát nemohli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama