Sony očekává menší zájem o PS4
Novinka Sony očekává menší zájem o PS4

Sony očekává menší zájem o PS4

Michal Burian

Michal Burian

21
Platformy PlayStation PlayStation 4

Meziročně klesly prodeje o milion kusů. Daří se ale softwaru, respektive hrám, i předplatnému PlayStation Plus.

Reklama

Společnost Sony oznámila své finanční výsledky za fiskální rok 2017 a pochlubila se prodeji konzole PlayStation 4 a výhledem na období, které končí v březnu 2019.

Za posledních 12 měsíců bylo do obchodů po celém světě posláno 19 milionů kusů konzolí PS4, což je po pouhý milion méně než v předešlém fiskálním roce. Je tak vidět, že zájem o PS4 malinko klesl, ale nejde o nic drastického. I díky tomu se PlayStation 4 dostal na celkové prodeje ve výši 76 milionů kusů, obchody měly celkem již 79 milionů kusů.

Sony je s výsledky velmi spokojena a očekává, že do konce března 2019 prodá obchodům dalších 16 milionů PS4. Pokud se prognóza naplní, spadnou prodeje o další tři miliony kusů. V tomto případě by ale mohly pomoci očekávané hry. 20. dubna vyšlo God of War, na sklonku května následuje Detroit: Become Human a v září Spider-Man.

Na jednu stranu malinko klesají prodeje konzole PS4. Na tu druhou ale meziročně vzrostly tržby o 18 procent. Postaral se o to větší zájem o software (hry), prodeje na PlayStation Store a také větší počet předplatitelů služby PlayStation Plus, do 31. března 2017 si PS Plus předplatilo 34,2 milionu hráčů, což je o 2,7 milionu více než bylo k 31. prosinci 2017.

Pokud by vás zajímalo, co generuje Sony největší příjmy, tak je to prodej softwaru (her), hardwaru (konzole) a služeb (PS Plus).

Co myslíte, bude skutečně klesat zájem o PlayStation 4?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama