Sony opět pod útokem hackerů
Novinka Sony opět pod útokem hackerů

Sony opět pod útokem hackerů

Michal Burian

Michal Burian

50

Pár dnů po zprovoznění služeb se japonská společnost opět stala terčem útoku hackerů.

Reklama

Japonský gigant se opět stal terčem útoku hackerů. Podle dostupných informací pronikli do systému divize poskytující internetové služby So-Net a rovněž získali kontrolu nad uživatelskými virtuálními body v hodnotě 1 225 amerických dolarů (21 000 Kč).

Divize So-Net záhy vydala tiskové prohlášení, z něhož se dočteme, že technici neobjevili žádné náznaky toho, že by se hackeři dostali k citlivým údajům uživatelů.

Další útok hackerů na společnost Sony přišel poté, co se japonská firma musela vypořádat s masivním kybernetickým útokem, jenž byl velmi problematický – hackeři se mohli zmocnit citlivých údajů od 77 milionů registrovaných uživatelů služby PlayStation Network, včetně osobních údajů a čísel kreditních karet.

Odborníci po celém světě varují, že služby společnosti Sony jsou náchylné k útokům zvenčí a umožňují hackerům díky bezpečnostním chybám dostat se k citlivým informacím.

Zároveň s touto zprávou se objevila další. Tuto středu se objevila chyba, jež měla za následek vynucené krátkodobé vypnutí. Šlo o programátorskou chybu spojenou se změnou hesel uživatelů. Chyba se dotkla návštěvníků oficiálních stránek PlayStation.com, oficiálního PlayStation blogu a Music Unlimited.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama