Sony představila PlayStation Now
PlayStation 3 Novinka Sony představila PlayStation Now

Sony představila PlayStation Now

Michal Burian

Michal Burian

41

Jde o streamovací službu, která se původně jmenovala Gaikai. Budete na ni moci hrát hry z PS3, PS2 a PS1, a to nejen na PS4, ale i dalších zařízení, včetně TV a PS3.

Reklama

Průběžně aktualizujeme: Sony dnes večer našeho času na veletrhu CES v Las Vegas představila PlayStation Now. Jde o novou streamovací službu, která vám umožní na PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita a televizích Bravia (potřeba je DualShock 3) hrát hry, které vyšly pro PS3, později i hry z PS2 a PS1.

Služba využívá cloudovou technologii Gaikai (Gaikai koupila Sony v roce 2012 za 380 milionů dolarů) a bude letos v létě spuštěna v Severní Americe. Díky tomu bude moci každý majitel PS4 nebo PS3 prostřednictvím internetu hrát starší hry, které vyšly na PS3, PS2 a PS1.

Tím to ale nekončí, Sony chce časem se službou expandovat i do hardwaru třetích stran a umožnit lidem hrát hry i na dalších zařízeních připojených k internetu.

Sony hovoří o tom, že hráči si budou moci titul pronajmout. Fungovat by to mělo stejně jako na PlayStation Plus; za určitý poplatek získáte speciální členství a budete mít k dispozici všechny dostupné hry. V úvahu ale přichází i druhá možnost, že si budete moci vámi zvolené hry na určitou dobu pronajmout.

"PlayStation Now je okamžitý - bez stahování, žádné instalace, žádné patche. Ihned získáte aktuální hru z našich vzdálených serverů. Můžete získat trofeje, využít seznam přátel a další funkce PSN."

Na výstavě CES si mohou návštěvníci technologii vyzkoušet a zahrát si například survival thriller The Last of Us, God of War: Ascension, Puppeteer a Beyond: Two Souls. PS Now podporuje multiplayer i trofeje z PSN. Sony podotýká, že jde pouze o tech dema a není jisté, že právě tyto hry budou k dispozici při spuštění služby.

Jak bude služba PS Now náročná? Sony pro optimální využití služby (aby hry běžely plynule) doporučuje minimálně připojení s rychlostí 5Mbps. Pokud by se během hraní rychlost internetu změnila, tak by se hra neměla vypnout ani sekat, spíše se sníží vizuální kvalita - tu si budete moci nastavit.

Pokud vás zajímá, kdy bude PlayStation Now dostupné v Evropě, tak pro vás mám špatnou zprávu. Sony se zatím vyjádřila pouze v tom smyslu, že Evropa je mnohem komplikovanější než USA. Je zde totiž mnoho různých poskytovatelů internetů, kteří navíc nabízejí různé služby (rychlost internetu, odezvu apod.). Sony se na to musí nejprve pořádně podívat, vše naplánovat/otestovat a až pak může službu spustit. Byli jsme ale ujištěny, že to nebudou protahovat a PS Now bude v Evropě k dispozici jakmile to bude možné. Snad to nebude trvat dva roky...

Ještě video:

Ukázka

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama