Sony představila revoluční umělou inteligenci Sophy
Gran Turismo Novinka Sony představila revoluční umělou inteligenci Sophy

Sony představila revoluční umělou inteligenci Sophy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Má se vyrovnat i těm nejlepším hráčům Gran Turisma.

Reklama

Očekávaná závodní hra Gran Turismo 7 se pomalu blíží, ostatně nedávno jsme viděli spoustu nových záběrů v rámci State of Play. Ve středu ale přišla Sony ještě s jednou velice zajímavou novinkou, týkající se právě série GT. Relativně nová divize Sony AI, která byla založena v dubnu 2020, oznámila svůj první velký projekt. Nese označení Sophy a jde o revoluční umělou inteligenci, která má potrápit ty vůbec nejlepší hráče Gran Turisma.

Na nové AI tým úzce spolupracoval s vývojáři z Polyphony Digital. Sophy používá strojové učení a je trénována pomocí cloudové infrastruktury od Sony. Vývoj byl podle Sony AI velmi náročný, museli totiž řešit všechny aspekty závodění. Jezdec by měl umět najít ideální stopu pro předjíždění či body, kde brzdit a kde už naopak přidávat plyn. Musí být dostatečně agresivní, aby měl šanci proti ostatním, ale zároveň ne příliš, aby nezpůsobil zbytečnou kolizi. Sony věří, že Sophy je umělá inteligence, která všechno tohle dokáže. Společnost chce navíc v této vývojové větvi pokračovat a naznačuje, že se v budoucnu dočkáme i jiného využití takovéto umělé inteligence než jenom ve hrách.

Pokud se však těšíte, že si proti Sophy zazávodíte už v Gran Turismu 7, budete si muset ještě počkat. Na oficiálním blogu se uvádí, že Sony momentálně zkoumá možnosti, jak AI přidat do budoucích dílů GT. Sedmička ale Sophy zřejmě dostane také, v rámci videoprezentace společnost prozradila, že "chce dodat Gran Turismo Sophy všem hráčům skrz budoucí update pro Gran Turismo 7". Kdy to ale bude, to zatím nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama