Sony přestala vyrábět PlayStation 3
PlayStation 3 Novinka Sony přestala vyrábět PlayStation 3

Sony přestala vyrábět PlayStation 3

Michal Burian

Michal Burian

34

Oficiální končí život minulé generace PlayStationu.

Reklama

Psal se listopad 2006, kdy se v Japonsku a Severní Americe začala prodávat konzole PlayStation 3, která se v březnu následujícího roku dostala také do Evropy a zbytku světa. Za 11 let dokázala Sony prodat přes 85 milionů kusů po celém světě. Vše ale jednou končí. Dnes nastal oficiální konec PlayStationu 3.

Společnost Sony oficiálně přestala s výrobou PS3 v Japonsku a brzy by se stejnou cestou měly vydat i továrny na západě zeměkoule. Sony tak dodržela svůj slib, hráčům slíbila, že PS3 bude podporovat deset let.

Byl to právě PlayStation 3, na kterém se zrodilo dobrodružství neohroženého Nathana Drakea v Uncharted. Na konzoli jsme si mohli zahrát rovněž Killzone 2, inFamous, Gran Turismo 5 Prologue, LittleBigPlanet, OCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Grand Theft Auto IV, Resident Evil 5, Final Fantasy XIII a Final Fantasy Versus XIII, Assassin's Creed, Battlefield: Bad Company, Army of Two nebo Midnight Club: Los Angeles.

V průběhu let došlo k několika změnám. Původní mohutný model PS3 (FAT) nahradily modely Slim a Super Slim, které byly nejen štíhlejší, ale pochlubily se také zvýšenou kapacitou disku.

Měli jste PlayStation 3? Napište nám do komentářů, na jaké tituly budete nejvíce vzpomínat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama