Sony se omluvila za výpadek PSN a hráčům dá pět dní PS Plus zdarma
Novinka Sony se omluvila za výpadek PSN a hráčům dá pět dní PS Plus zdarma

Sony se omluvila za výpadek PSN a hráčům dá pět dní PS Plus zdarma

Michal Burian

Michal Burian

26

První členové skupiny Lizard Squad skončili za mřížemi. Celý případ s útoky na PSN a XBL vyšetřuje FBI.

Reklama

Problémy PlayStation Network během Vánoc byly hodně nepříjemné. Skupině Lizard Squad se podařilo na dlouhou dobu vyřadit PSN z provozu. Spousta hráčů se tak během svátků nemohla připojit a tím pádem využívat služby, včetně hraní multiplayeru u svých her. Společnost Sony si je vědoma problému a jako poděkování za vaši trpělivost v době kdy PSN nefungovalo, přinese všem členům PS Plus, kteří měli aktivní členství 25. prosince (plné či zkušební) daruje 5 dní PS Plus navíc zdarma. Pět dní zdarma získáte automaticky, nemusíte nikam nic zadávat.

Ještě v průběhu ledna dostanou všichni uživatelé PSN 10% jednorázovou slevu na nákup v PS Store. Vybrat si můžete jakoukoliv hru, dodatečný obsah nebo film. Nabídka bude časově omezena. Více podrobností se dozvíme v průběhu následujících týdnů.

Výpadem PlayStation Network byl hodně závažný, skupina Lizard Squad potrápila také konkurenční Xbox Live. Microsoft se ovšem s přetížením svých serverů pomocí DDoS útoku dokázal vypořádat lépe než Sony. I přesto zaznamenali určité problémy i uživatelé XBL. Celou záležitost začala vyšetřovat FBI, dva členové Lizard Squad dokonce skončili za mřížemi. Prvním byl dvaadvacetiletý Vinnie Omari z Velké Británie, druhý pak Julius Kivimäki z Finska. Omari byl zatčen v pondělí a obviněn zejména z podvodu spojeného s Paypal. Policie ovšem hledala i jakékoliv důkazy o útoku na PlayStation Network a Xbox Live v období Vánoc. Omari řekl, že mu policie zabavila počítač, Xbox One, telefony, notebooky a další věci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama