Sony se ve skutečnosti neobávala, že ztratí Call of Duty
Call of Duty Novinka Sony se ve skutečnosti neobávala, že ztratí Call of Duty

Sony se ve skutečnosti neobávala, že ztratí Call of Duty

Filip Svoboda

Filip Svoboda

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Prozrazuje to odtajněný email Jima Ryana.

Reklama

Jedním z prvních zjištění u aktuálního slyšení před americkým federálním soudem ve věci nákupu Activision Blizzardu ze strany Microsoftu byla skutečnost, že Jim Ryan, šéf PlayStationu, se nikdy neobával, že by Sony mohla přijít o sérii Call of Duty. Microsoft odtajnil emailovou komunikaci, která popírá další interpretace obchodu ze strany Sony.

„Nejde vůbec o snahu získat exkluzivitu,“ napsal Ryan v roce 2022 bývalému šéfovi Sony Interactive Entertainment Chrisi Deeringovi, „mají větší zájmy a na podobné kroky mají dostatek peněz. Za poslední den jsem strávil dost času jak s Philem [Spencerem], tak s Bobbym [Kotickem] a jsem si naprosto jistý, že Call of Duty budeme na PlayStationu potkávat ještě mnoho let.“

"Připravujeme pár dobrých věcí,“ pokračuje Ryan, „nejsem spokojený a byl bych raději, kdyby se to nestalo, ale budeme v pohodě, budeme víc než v pohodě.“ Jeho slova jsou přitom v přímém kontrastu s pozdějším tvrzením Sony, že Microsoft usiluje akvizicí o exkluzivitu Call of Duty převážně pro službu Game Pass.

Microsoft nejprve nabídl Sony Call of Duty na další tři roky po uplynutí současné licence v roce 2024. Tuto nabídku Sony nepřijala, ale později se Microsoft opakovaně zavázal vydávat akční sérii na PlayStation dalších deset let. Včera Phil Spencer, šéf Xboxu, před federálním soudem přísahal, že Call of Duty bude vycházet na PS5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama