Sony se vyplatila sázka na singleplayerové hry. God of War i Detroit jsou úspěšné
Detroit: Become Human Novinka Sony se vyplatila sázka na singleplayerové hry. God of War i Detroit jsou úspěšné

Sony se vyplatila sázka na singleplayerové hry. God of War i Detroit jsou úspěšné

Michal Burian

Michal Burian

17
Platformy PlayStation PlayStation 4

Říkal tady někdo, že hry pro jednoho hráče jsou za zenitem?

Reklama

Kde jsou ti, co tvrdili, že singleplayerové hry jsou za zenitem? Několik společností, včetně megalománské Electronic Arts, se zdráhá investovat do her pro jednoho hráče z důvodu absence opakovaných plateb týkající se mikrotransakcí. Na tuhle skutečnost doplatila nadějná akční adventura ze světa Star Wars, kterou připravovali ve Visceral Games za doprovodu scénáristky Uncharted Amy Henning. Sony dokazuje, že názor EA je mylný a singleplayerové hry dokážou být úspěšné.

Jak jinak si vysvětlit, že dubnové God of War je nejrychleji prodávanou exkluzivitou v historii PlayStationu? S informací přišla firma NPD Group, jež včera vydala zprávu o nejprodávanějších produktech za červen 2018 ve Spojených státech amerických. Trh v USA monitoruje od roku 1995. God of War se umístilo na druhém místě. Návrat bouřliváka Krata zkrátka hráče zaujmul a dokázal překonat i skvělé The Last of Us od Naughty Dog, které drželo pomyslnou korunku.

Úspěch Sony se singleplayerovými hrami dokazuje i Detroit: Become Human. David Cage se svým týmem v květnu uvedl na trh adventuru se silným důrazem na příběh o třech androidech v hlavních rolích. Detroit se nedostal na stejné výsledky jako God of War, přesto ve francouzském studiu Quantic Dream vládne spokojenost. Titul vyšel 25. května na PS4 a za tu dobu si ho zahrálo více než 1,5 milionu hráčů, kteří ve světě strávili přes 20 milionů hodin, a po právu je nejžádanějším titulem tohoto tvůrčího celku. Na specifický titul, který nenadchne každého, jsou to velmi dobré statistiky.

Vraťme se ještě ke God of War. Poslední červencový den jsme se od Sony dozvěděli jednu zajímavost. God of War výrazně předčilo očekávání Sony. Jinými slovy, ve společnosti očekávali, že příběh Krata a jeho syna se nebude prodávat tak dobře a měli stanovené nižší hranice. Ty hra velmi rychle překonala a již za první měsíc se oficiálně prodalo 5 milionů kusů, když God of War bylo nejprodávanější hrou dubna v USA a ovládlo i britský, francouzský nebo německý žebříček.

Jen pro představu, podle odhadů má Far Cry 5, které vyšlo nejen na PS4, ale také na Xbox One a PC, prodáno podobné množství jako God of War. Jde ale o neoficiální statistiky.

Je více než jisté, že Sony letošní rok zvládla. V únoru vydala Shadow of the Colossus, v dubnu God of War a v květnu Detroit: Become Human. Na září už se připravuje Spider-Man (také s českými titulky) a později by se o pozornost měly přihlásit i Dreams. My jsme si Spider-Mana mohli nedávno zahrát a včera jsme vám přinesli naše dojmy z prvních dvou hodin. Filip Němec si myslí, že pokud se něco nepokazí, je Spider-Man adeptem na hru roku společně s God of War. Tak uvidíme, jak se bude v prodejích dařit pavoučímu muži. Peter Parker si už zaslouží dobrou hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama