Sony si patentovala technologii na zpětnou kompatibilitu
Novinka Sony si patentovala technologii na zpětnou kompatibilitu

Sony si patentovala technologii na zpětnou kompatibilitu

Jan Kalný

Jan Kalný

25
Platformy PlayStation PlayStation 4
Reklama

O konzolích nové generace se mluví každým dnem více a více. Koneckonců tomu bude letos šest let, co ta aktuální vyšla. Byly tu úniky o tom, kolik by měly konzole stát a jaké by měly mít specifikace, jsou tu samozřejmě nesčetná přání hráčů i nějaké menší informace o tom, kdo by mohl na hrách pro novou generaci pracovat. A nyní je tu další „možná”. Zpětná kompatibilita pro PS5.

Sony si totiž u Japonské patentové kanceláře nechala patentovat technologii pro zpětnou kompatibilitu, která spočívá v tom, že pokud zařízení rozpozná, že jde o aplikaci pro starší hardware, začne procesor (nebo procesory) simulovat jeho starší verzi, aby mohlo ke zpětné kompatibilitě dojít.

 

Sony si patentovala technologii na zpětnou kompatibilitu

Samozřejmě to neznamená, že ke zpětné kompatibilitě na PS5 s jistotou dojde. Patent může sloužit k čemukoliv, ani nemusí být aplikovaný v praxi a funguje jenom jako pojistka. I přesto to dává trochu naděje, že v Sony přišli na nějaké možné řešení a s myšlenkou zpětné kompatibility, která je u uživatelů PS4 hodně žádaná, si zahrávají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama