Sony stále nevěří ve zpětnou kompatibilitu na konzolích
PlayStation 3 Novinka Sony stále nevěří ve zpětnou kompatibilitu na konzolích

Sony stále nevěří ve zpětnou kompatibilitu na konzolích

Michal Burian

Michal Burian

37

Poptávka sice je, přesto si v Sony myslí, že hráči zpětnou kompatibilitu tolik nevyužijí.

Reklama

Když Microsoft na Xboxu One spustil zpětnou kompatibilitu, která umožňuje hrát vybrané hry z Xboxu 360 na nové konzoli, hráči byli nadšeni a často se v komentářích zmiňovali, že by chtěli mít možnost na PS4 hrát hry z PS3. Narazili ale na vedení Sony, které si myslí, že je zpětná kompatibilita na konzolích zbytečná.

Aktuálně se k situaci vyjádřil Jim Ryan, který má na starost globální prodeje PlayStationu. V rozhovoru pro Time řekl, že poptávka po zpětné kompatibilitě je, ale přesto ji Sony nechce zavádět. Důvod? Ryan tvrdí, že by ji hráči tolik nevyužívali.

„Nedávno jsem byl na turnaji Gran Turisma, kde se hráli hry na PS1, PS2, PS3 a PS4. Hry na PS1 a PS2 vypadaly jako ze starověku. Jak by někdo něco takového mohl hrát?“ ptá se Ryan. Jeho řečnická odpověď je poněkud zarážející, už jen z toho důvodu, že Sony má službu PlayStation Now umožňující hrát na PS4 hry z PS3 a stejně tak vydává některé hry z PS2 na PS4. Nebo si vzpomeňme na PS TV. Navíc hry nejsou jen o grafice, to by si měl pan Ryan uvědomit.

Podle všeho v tom bude něco jiného. Jak všichni víme, PS3 je velmi odlišná konzole se softwarem a hardwarem, který se s PS4 nedá srovnat. PS4 je spíše počítač, což už byl i Xbox 360 a Xbox One v tom pokračuje. Díky tomu má Microsoft výhodu, Sony nejspíš nedokáže zpětnou kompatibilitu na PS4 rozběhnout a proto sází spíše na placenou službu PS Now. Ta ovšem u nás oficiálně není dostupná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama